Friday, 28 December 2012

Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com

Assalamualaikum ..

Selepas join beberapa segmen , kini menyusuri pula segmen Kak Mialiana . Segmen ini pun tiada banyak syarat yang dikenakan . Sorrylah , azwa memang memilih sikit untuk join segmen ataupun giveaway yang korang anjurkan . Ikut mood juga untuk join . Jom , teruskan segmen Kak Mialiana ini . ada beberapa nak cerita untuk join segmen ini .



1) Nyatakan jumlah follower sekarang ??
  Yang ini azwa tak ingat .

2) Nyatakan apa yang anda suka dalam blog Kak Mia ??
Azwar suka blog kak Mialiana kerana beliau  merupakan seorang wanita yang bertanggunggjawab sebagai anak kepada sepasang ibubapa , sebagai seorang isteri kepada seorang lelaki , sebagai seorang ibu kepada anak-anak , dan juga sebagai seorang pelajar terhadap pelajaran dan kerjayanya . Kak Mia juga seorang wanita yang mempunyai attitude yang baik malah beliau juga pernah tercalon dalam beberapa anugerah . Antaranya , Commonwealth Educational Media Centre for Asia (CEMCA) Award , for the 13th Convocation of Open University Malaysia , dicalonkan anugerah pelajar terbaik , Anugerah Canselor for the 13th convocation of Open University Malaysia , Anugerah Perkhidmatan Cemerlang , dan beliau juga turut tersenarai dalam Top 10 Blogger of the Year Digi WWWOW Awards 2012 .

Di samping itu juga , beliau merupakan seorang yang mesra alam . Maksudnya , Kak Mialiana seorang yang rajin beramah mesra dan tidak pernah lokek ilmu . Tanya sahaja dekat kotak cbox beliau , pasti ada balas punya . Malah , cara pengolahan dan pengalamannya menarik minat azwar untuk mengikut jejak langkah beliau . Bak kata orang tua-tua dahulu , amek berkat . Kak Mia juga rajin berkongsi cerita mengenai pengalaman belajar di Open University Malaysia , dan tip-tip blogging . Malah cara penyampaian yang santai  dalam blog beliau sesuai untuk semua peringkat usia . Itu sahaja cerita yang membuat azwa tertarik , bagi sesiapa yang mahu mengenali kak Mialiana . Bolehlah terjah blog beliau .




Inilah tagline kak Mialiana iaitu Smile ! Smile ! Smile ! . Bagi azwa , maybe kak Mialiana mengamalkan kehidupannya dengan rajin senyum walaupun ada masalah . Seperti , senyum-senyum selalu pasti tiada masalah gitu . Big smile untuk KAK MIALIANA . Jom terjah blog kak Mialiana !!




Note : Segmen ini sebenarnya dah habis pun , azwa buat balik disebabkan Kak Mialiana nak review entry ini . Kalau korang berminat , joinlah Giveaway terbaru kak Mialiana iaitu GIVEAWAY MIALIANA.COM .




8 comments:

  1. selamat bersegmenggg! hehe

    ReplyDelete
  2. owhh buat balik....
    tu la..bru nk ckap segmen ni bukn da hbs ke..
    hehe

    ReplyDelete
  3. ohh patutlaa konfius jgk td.. hehe gudluck azwar ! :)

    ReplyDelete
  4. gud luck kepada yg bersegmen..

    ReplyDelete
  5. hye !..done follow u akk..follow me back ok...

    ReplyDelete
  6. cmne nk join segmen nih?huhu
    flw me bck pls :)
    http://mimque.blogspot.com

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com