Tuesday, 31 December 2013

Review : Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Assalamualaikum...

Masih ingattak lagi dengan entry Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda? Pertama sekali, Azwar nak ucap terima kasih kepada kak Mialiana kerana memilih Azwar sebagai salah seorang pemenang produk Ephyra ini. Kalau nak beli sendiri tu, memang tak mampu lagilah.

Ini merupakan kali pertama aku mencuba supplemen kecantikan. Mula-mula takut juga nak mencuba. Ialah mana tahu effect lain yang terjadi akan datang kan? Alhamdulilah sepanjang menggunakan produk emphyra selama 10 hari, ianya memberi kesan yang sangat memuaskan. Apa yang sangat ketara, apabila tiba waktu tengahari sahaja, mata dah tak mengantuk. Dulu apabila masuk tengahari, pasti nak tidur je. Sekarang tidak lagi!! 

Perubahan yang kedua, rambut semakin sihat, lebat dan bersinar. Dulu rambut, bila sikat sahaja pasti gugur banyak. Sekarang, gugur sikit-sikit sahaja. Best kan? Dari segi kulit wajah pula, jerawat-jerawat semakin mengecil dan parut-parutnya pun semakin pudar. Apabila minum ephyra ini, rasa lebih bertenaga bila nak buat kerja. Suka sangat!

Alhamdulillah ini kotak pertama yang telah memberi perubahan dari segi kecergasan, rambut lebih sihat,  dan jerawat semakin kurang. Suka sangat!

Failed gila tangkap picture sendiri. hahaah.. Apa-apapun muka happy semacam setelah minum Ephyra!!! =D

Kalau korang masih tak tahu apa itu Ephyra, korang boleh rujuk di sini Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda. Di situ, ada mengenai apa itu Ephyra, kelebihannya, dari mana ephyra, apa kandungan, dan macam-macam lagi mengenai Ephyra. Kalau korang berminat nak mencuba, boleh dapatkannya di sini http://oceanlife2u.com/.


p/s: Cubalah gunakan produk Ephyra ini. Serius aku cakap, perubahan dapat dilihat dalam masa 7 hari sahaja. Apa-apa pun, produk ini memang the best!! =)



Read More»

Wednesday, 25 December 2013

Situasi yang Sering Berlaku Setiap Hujung Tahun

Salam to all reader,

Setiap hujung tahun, adik aku pasti akan membawa surat senarai buku dan juga surat yuran sekolah serta PIBG. Kebiasaannya, mak akan memaksa aku mengiranya. Jadi, dengan jalan pintasaku mengiranya menggunakan calculator. Tahun ini, aku tengok bayarannya macam semakin mengikat pula. Itu baru sorang adik aku dan itulah penghabisan dan aku yang akan bersekolah.

Kedua-dua sekolah iaitu baik sekolah kebangsaan mahupun sekolah rendah jumlahnya dianggarkan kira-kira RM600 yang perlu dibayar melalui cikgu dan juga senarai buku yang wajib dibeli. Jumlah ini juga belum termasuk dengan jumlah keperluan lain seperti baju sekolah, kasut sekolah, alat tulis, beg sekolah, dan macam-macam lagilah

Oleh kerana, mak aku ini bukanlah jutawan kosmetik maka dia terpaksalah melakukan persediaan 3 bulan sebelum hujung tahun. Nasib baiklah mak aku ada sorang sahaja lagi anak yang masih bersekolah. Entah macam mana pula, parents yang ada ramai anak dan macam mana mereka mengatasi situasi sebegini rupa. Setahu aku, yuran sekolah menengah lebih rendah jika nak dibandingkan dengan yuran sekolah kebangsaan mahupun rendah. Padahal, pelajar sekolah menengah lebih tinggi dan besar-besar orang. Sepatutnya lagi tinggilah kan? Tak gitu? Pelik juga tengok yurannya macam murah je.

Bagi mereka, yang mempunyai anak yang bersekolah rendah sudah tentu terasa peritnya. Kenapa? Anak-anak yang sekolah rendah, sudah tentu semakin tinggi dan mula menunjukkan nak membesar. Sudak pasti  anak-anak memerlukan pakaian baharu setiap hujung tahun untuk ke sekolah. Bagi anak-anak yang lasak pula, sudak tentu memerlukan pakaian bersilih ganti disebabkan pakaiannya ada terkoyak sikit. Mulalah taknak pakai. Nak juga yang baru kan? Kalau diikutkan, seorang anak yang masih bersekolah rendah sudah tentu sekurang-kurangnya memerlukan 4 pasang baju sekolah, iaitu 2 pasang sekolah kebangsaan dan 2 pasang lagi untuk sekolah rendah. Itu baru seorang anak, kalau yang berderet anak entah berapa kos yang diambilnya untuk membeli baju sekolah sahaja.


Ini sahajalah cerita untuk harini! Aku pun takde idea nak tulis entry.

p/s: Hey! Selamat kembali bersekolah buat anda-anda semua yang masih bersekolah okay!   >_<



Read More»

Tuesday, 24 December 2013

Kontes U-Blogger

PELANCARAN | KONTES U-BLOGGER | Assalamualaikum, seperti yang di war-warkan sebelum ini, maka hari ini bermulalah Kontes U-Blogger yang bertujuan membuka ruang kepada rakan-rakan Blogger yang sudah mempunyai brand dan service mereka sendiri untuk sama-sama mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka.

BANNER U-BLOGGER

Syarat-syarat Penyertaan

1. Mestilah Blogger yang berwarganegara Malaysia.
2. Follow blog www.mawardiyunus.com [klik]
3. Buat entri bertajuk KONTES U-BLOGGER
*sila copy coding berikut dan paste di ruangan HTML
4. Sila backlink banner U-blogger ke entri ini.
5. Jawab 1 soalan berkaitan dengan penaja Kontes U-Blogger dan Tinggalkan URL entry dan jawapan anda ke dalam ruangan komen entri ini. * awas jangan jawab dan letakkan jawapan soalan kontes di dalam entry anda untuk mengelakkan peserta lain "copy & paste".

SOALAN : SIAPAKAH PEMILIK MYWIFE CLOSET?


6. Follow blog, Like fanpage penaja dan Follow Google+ penaja.


Instagram

Senarai Blog U-Blogger

U-Blogger Mk Syahir ~ fuh.my [klik]
U-Blogger Dik Bee ~ www.dikbee.com [klik]
U-Blogger Hafizzy Aziz ~ www.fizgraphic.com [klik]
U-Blogger Sue Izza ~ myputeri21.blogspot.com [klik]
U-Blogger Qaseh Dalia ~ www.qasehdalia.com [klik]
U-Blogger Nurramizah Fadzil ~ supersihat.com [klik]
U-Blogger Pari Pari Putih ~ www.paripariputih.com [klik]
U-Blogger Marqis Careno ~ marqiscareno.blogspot.com [klik]
U-Blogger Korakora Art ~ korakoraartdesign.blogspot.com [klik]
U-Blogger Zulhilmi Tempoyak ~ www.zulhilmitempoyak.blogspot.com [klik]
dengan kerjasama Kelab Blogger Ben Ashaari [klik]



Senarai Fanpage U-Blogger
 





Read More»

Saturday, 21 December 2013

Zahra Bakar Collection Page

Assalamualaikum...

Zahra Bakar Collection merupakan sebuah online shop yang menjual pelbagai jenis tudung dan shawl antaranya tudung syria, bawal arjuma, alsya ring dan sebagainya. Zahra Bakar Collection, turut mengambil tempahan sulaman (cross stitch) dengan pelbagai jenis design/ reka bentuk mengikut kehendak pelanggan.

Zahra Bakar Collection Giveaway


Zahra Bakar Collection Giveaway


Selain itu, Zahra Bakar Collection turut menjual kain pasang dan kain batik terengganu yang dihiasi dengan pelbagai jenis corak dan warna yang pastinya memikat hati. InsyaAllah, kainnya berkualiti tinggi dan selesa dipakai. Harganya juga sangatlah berpatutan.

Untuk meraikan pembukaan Zahra Bakar Collection online shop, kami mengadakan simple giveaway buat anda. Ingin dapat hadiah yang menarik dari kami? Ayuh, sertai sekarang. 

Zahra Bakar Collection Giveaway
Klik banner untuk sertai.



Read More»

Friday, 20 December 2013

Resepi : Kek Coklat Lembab

Salam to all reader,

Semalam mak lang aku ada bagi kek coklat, perghh sedap sampai menjilat jari. Tiba-tiba pagi tadi terasa nak buat kek coklat lembab buatan sendiri. Almaklumlah, aku ni bukanlah pakar buat, tapi kalau bab makan tulah yang aku paling pakar. Apa-apapun mak akulah yang suka mencuba setiap jenis masakan, tapi makannya kurang. Bahan-bahannya semua dah tersedia di dapur, tambah-tambah ada mixer baru lagilah semangat hendak membuat itu berkobar-kobar. Jomlah kita sama-sama membuat. Di bawah ini ada resepinya, sekiranya korang nak try buat. =)

Sebahagian bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat kekk coklat lembab.

BAHAN-BAHAN:
240gm tepung gandum
2 sudu teh serbuk penaik
480gm gula halus
4 biji telur gred A
250gm mentega
2 sudu teh esen vanilla
120gm serbuk koko
60gm gula halus
250ml air panas
125ml susu cair

COKLAT GARNACHE:
100gm coklat masakan 
1 sudu makan susu pekat
3 sudu makan air panas 

CARA-CARA MEMASAKNYA:
1. Campurkan serbuk koko, gula halus dan air panas kemudian masak di atas api kecil. Kacau hingga berkilat.
2. Sejukkan seketika dan kemudian tuangkan susu cair. Kacau rata dan ketepikan.
3. Pukul mentega dan gula hingga kembang kemudian masukkan esen vanila dan telur sedikit demi sedikit. Pukul lagi hingga rata.
4. Masukkan tepung dan selang selikan dengan pes coklat tadi. Kacau lagi hingga adunan sebati.
5. Tuangkan adunan ke dalam loyang 9 x 9 dan bakar selama 1 jam pada suhu 180`C. 
6. Untuk bahagian atasnya, satukan kesemua bahan dan cairkan menggunakan kaedah 'double boiler' kemudian tuangkan ke atas kek.

HASILNYA:

 Gambar kek dari sudut permukaan atas.

 Gambar dari sudut sisi kek.

Sumber: Buku Masakan Rasa (2011)


Read More»

Sunday, 15 December 2013

December Giveaway by Fatin Diana


Assalamualaikum..


Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.



Read More»

Saturday, 14 December 2013

Habis Sekolah?

Assalamualaikum..

Imbas kembali...

Alhamdulillah, akhirnya aku berjaya selesaikan peperiksaan STPM dalam keadaan sihat walafiat. Nak jawab pekse kena sihat dari segi fizikal dan juga mental kan? Syukur alhamdulillah sekali lagi. Ini kira peringkat paling tinggilah aku tamatkan zaman persekolahan. Hari terakhir menjawab kertas soalan, disusuli dengan hujan lebat balik tu. Member-member cakap cuaca pun sedih sesangat sebab tak dapat jumpa kitaorang lagi yang berpakaian sekolah.

Sememangnya waktu persekolahanlah waktu yang paling manis dan penuh dengan kenangan. Pengalaman yang cukup mencabar aku rasa bila masuk form 6 ini. Kekadang masih terikut-ikut budaya belajar ketika berada di form 4 dan form 5. Masa peperiksaan sem 1 dan sem 2, aku rasa macam biasa sahaja lagi bila menjawabnya. Tapi bila tengok result tak berapa nak memuaskan, terpaksalah mengambil alternatif lain untuk memulihkan keadaan semula. Berbeza dengan peperiksaan sem 3 ini, rasa semangat yang berkobar-kobar dan ada satu perasaan yang rasa lain, cuak dan sedih pun ada. Jadi, disebabkan ianya last sem aku kenalah buat betul-betul yang boleh membanggakan parent aku. Aku pun akan cuba sedaya upaya untuk memulihkan semula result sem 1 dan sem 2 lepas sem 3. Rasanya, macam aku sudah pulun sehabis baik untuk sem 3 kali ini. Sem 3 kira sem kemuncak dan kira peperiksaan akhir yang agak kritikal jugalah.

Antara persediaan aku buat sebelum menjalani peperiksaan of courselah ulangkaji semua subjek, sempat juga curi masa discussion dengan member-member, study lebih masih lepas tamat sesi persokalahan pun ada. Dalam sibuk-sibuk nak menjalani peperiksaan sem 3 ini, persediaan MUET pun kena buat jugalah dalam pada masa yang sama. Aku memang lemah sikitlah dalam subjek BI ini, jika nak dibandingkan dengan sepupu-sepupu aku yang sememangnya handal. Yang sorang sepupu aku siap bagi nasihat lagi. Katanya kalau bidang yang kau nak ambil nanti tak pentingkan MUET, tak payah susah-susah hati memikirkannya sangat.  Dalam pada dia menasihat itu, kalau boleh dapatkanlah dan buatllah yang sebaik mungkin. Takkanlah, bila dia kata tak payah fikirkan sangat, korang nak buat sambil lewa. Paling-paling biarlah dapat yang baik sikit pangkatnya. Seperti kata arwah nenek akulah, kalau tak dapat pangkat 1, pangkat 4 pun jadilah. Ada lagi seorang sepupu aku ini pula, memang hebat berkata-kata dan juga menulis dalam bahasa english. Tapi bila sampai masanya, rezeki pula tidak menyebelahi dia.

Walaupun hampir setahun setengah kami bersama, pahit manis bersama-sama, saling bertegur sapa dengan kelas lain bersama-sama, suka dan duka bersama-sama dalam menyiapkan assignment, ada juga persahabatan yang bertukar status kepada "teman tapi mesra". Walaupun ibu bapa tidak marah, tapi mendapat kritikan dan juga sindiran sinis daripada sesetengah guru, mereka tetap menjalinkannya secara terbuka mahupun secara tersembunyi. Apa-apapun aku berharap, hubungan korang berkekalan hingga ke jinjang pelamin. Seandainya, hubungan korang tidak berpanjangan, aku harap hubungan persahabatan antara korang tidak akan terputus. 

p/s: Harapan aku, biarlah pakaian seumpama ini akan kupakai untuk masa akan datang yang merupakan sejarah kejayaan yang sebenar-benarnya. Insyaallah...


Read More»

Friday, 13 December 2013

Hasil Kerja Fatin Hazwani (Duniaimpianfatin)

Salam to all reader,

Jangan ubah cita rasa, biar tambah ikut rasa
Agak-agak ada tak yang perasan akan perubahan di blog aku ini? Alhamdulillah, akhirnya niat nak tukar design blog tercapai jua. Bila dah tamat sekolah ini, rasa macam nak tukar imejlah pula. Imej yang lebih baiklah maksud aku. Taknaklah melakukan perubahan secara mendadak, cuma aku nak melakukan perubahan itu secara slow-slow. 

Apa pendapat korang mengenai design blog yang terbaru ini?

Jika dahulu punya template aku design sendiri, tapi yang baru ini aku tempah sendiri pada adik Fatin Hazwani. Sejujur-jujurnya, aku memang puas hati gila dengan hasil kerjanya. Sememangnya dia dah design lelawa pada sebahagian tempat, tup-tup aku suruh dia buat biasa-biasa sahaja. hahahaha... Memang kena bersabar jelah, dengan kerenah aku ni kan. Design terbaru ini, diinspirasikan daripada blog Yuyu Zulaikha dan juga Cik Epal. Apa yang aku nak, itulah yang dihasilkan oleh Fatin Hazwani. Daripada simple template, berubah ke picture window template. Okay tak? 

Kalau korang rasa teringin nak mencantikkan blog tapi tiada masa hendak membuatnya, aku syorkan korang pergi tempah pada adik Fatin hazwani. Bukan apa, bolehlah kita tambahkan sedikit duit koceknya. Masa ini jugalah, kita boleh menolong bangsa kita untuk menjana pendapatan di usia yang muda. Korang takkan menyesal punya tempah dekat dia kerana hasil kerjanya yang sangat terbaik dan tip topp gitu. Seandainya korang berminat nak buat tempahan bolehlah ke blog adik Fatin Hazwani


Inilah hasil kerja Fatin Hazwani untuk blog aku sendiri. Cantik kan?

p/s: Inilah wajah blog terbaru bersempena nak masuk tahun baru iaitu tahun 2014. Tercepat pula siapnya kan? Apa-apapun aku suka gila template yang baru ini. Nampak matured sikitlah kan?


Read More»

Tuesday, 10 December 2013

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger? by AkuPenghibur.com

Salam to all reader,

Mood kali ini, masih dalam mood join segmen dan juga giveaway rasanya. Rambang mata tengok hadiah yang ditawarkan. Nak cerita benda lain, rasa macam cerita tu tak menarik pun ada. Ini kali kedua azwar join segmen yang dianjurkan oleh blogger ini. Kali ini segmennya agak menarik. Tengok tajuk sahaja, rasa nak join itu membuak-buak bukan? Segmen ini dianjurkan oleh blogger Acik


Tanpa melengahkan masa, apa kata kita teruskan segmen ini dengan menceritakan serba sedikit mengenai kenapa aku jadi blogger?

Sememangnya Azwar jadi blogger sejak 2011, Azwar mula tertarik untuk membina sebuah blog apabila melihat blog adik sedara yang pelbagai design dan boleh tulis pelbagai cerita di laman blog. Masa itu, umur Azwar dalam lingkungan 17 tahun. Azwar namanya sahaja budak sekolah menengah masa itu, padahal kalau bab menulis ini ayatnya pun mengalah budak sekolah rendah.

Azwar masih ingat lagi cerita pertama yang di tulis di dalam blog ini adalah mengenai perihal diri Azwar sendiri. Pada awal-awalnya maklah yang banyak membantu dalam menulis blog. Sebelum nak publish sesuatu entry itu, mestilah mak Azwar orang pertama sekali yang menengoknya dahulu.

Azwar minat berblog pun disebabkan Azwar tak berapa minat keluar. Bukanlah antisosial, cuma pada tanggapan Azwar bila keluar mesti memerlukan duit yang banyak, badan penat, cuaca panas dan banyak membuang masa. Tapi apabila duduk depan laptop mengadap blog dengan keadaan yang santai dan dengan pelbagai aksi kita boleh lakukan semasa menaip. Bila lapar, boleh ke dapur untuk mengisi perut. Apabila dah rasa bosan mengadap laptop mulalah mencari novel di dalam almari mak. Mak pula kaki novel, memang untung sangatlah kan? Dah tinggal dengan mak, dah tentu-tentulah semua keperluannya ada tetapi ianya bukanlah mewah seperti orang lain. Azwar bukanlah kaki wayang, kalau nak tengok movie pun Azwar lebih selesa tengok secara online. Azwar akan luar apabila kawan ajak keluar, apabila ada benda yang hendak di cari dan terkadang nak keluar ikut mood. Bagi Azwar menjadi penulis blog ini ia sedikit sebanyak memberi satu kepuasan dan ketenangan pada diri sendiri tapi dengan syarat jangan sesekali menggunakan ayat gedik. Kalau dah kita minat sesuatu itu, pasti kita akan buat bersungguh-sungguh.

Apabila sesuati isu atau artikel yang Azwar tulis di dalam blog mendapat sambutan iaitu kritikan yang positif mahupun negatig daripada para blogger yang lain ianya memberi semangat yang berkobar-kobar untuk menulis cerita seterusnya. Tapi apabila semangat berkobar-kobar dah ada, barulah idea tak datang. Masa itulah rasa frust gila nak berblog kan?

Inilah sahajalah cerita serba sedikit Kenapa Aku Jadi Blogger?

p/s: Di alam maya ini, terutamanya golongan remaja seperti aku janganlah terlampau ghairah menceritakan tentang diri sendiri, tentang bf atau gf sekalipun ianya haruslah berpada-pada. Orang yang membaca cerita bahagia sekalipun belum tentu orang suka. Inikan pula cerita berduka, belum tentu orang nak simpati. Bak kata orang, kaya pun orang menyampah, susah pun orang meluat. Jadi berhati-hatilah.


  

Read More»

Sunday, 8 December 2013

Year End Giveaway By Anis Athia

Assalamualaikum...

Kali ini memang mood aku join giveaway or segmen sahaja kot. Kali ini merajinkan diri join giveaway yang dianjurkan oleh sis Anis Athia. Jomlah join beramai-ramai, bagi memeriahkan giveaway ini. Hadiahnya pun menarik. 


THE PRIZES :
RM100 for most supportive blogger
Baviphat Brush Set
Clinique turnaround instant facial masque, 15ml
Clinelle Blackhead Control Gel, 15ml
RVB Skinlab Diego Dalla Palma Cell Detoxium Purifying Clay Mask 
YADAH cleansing nose pack X 3
Crabtree & Evelyn Lavender body lotion, 5ml


Baviphat Brush Set





Clinique turnaround instant facial masque, 15ml


Clinelle Blackhead Control Gel, 15ml


RVB Skinlab Diego Dalla Palma Cell Detoxium Purifying Clay Mask


YADAH cleansing nose pack X 3


Crabtree & Eyelyn Lavender body lotion, 5ml




p/s: Menarik kan, hadiahnya? Jadi apa tunggu lagi, jomlah join. Lagi ramai yang join, lagilah meriah. =)


Read More»

Saturday, 7 December 2013

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

As-Salam


Top Referal 
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan ComelMarqis Careno dan Iluvtour




Read More»

Thursday, 5 December 2013

Tips: Kebaikan Coklat

Salam to all readers,

Rasa agak lama juga tak kongsi cerita mengenai tips-tips kesihatan kan? Kali ini nak share mengenai kebaikan coklat pada korang. Pernah tak korang terfikir apa khasiat yang terkandung dalam coklat bila memakannya? Sesetengah orang hanya berpendapat apabila memakan coklat boleh menyebabkan kerosakan gigi dan juga boleh menggemukkan badan. Ya, itu memang ada betulnya sekiranya jika tidak dikawal pengambilan coklatnya.



Antara kebaikan coklat ialah:

1. COKLAT mengandungi theobromine dan kafein yang membantu membekalkan tenaga. Dikatakan 15 gram coklat mampu menyimpan tenaga bersamaan dengan berjalan kaki sejauh tiga kilometer.

2. KANDUNGAN anti pengoksidaan dalam coklat dikatakan tiga kali lebih tinggi daripada teh hijau. Malah, coklat juga kaya dengan vitamin A, B1, C, D, E serta zat pemakanan seperti zat besi, kalium dan kalsium.

3. MAKAN coklat dikatakan dapat mengurangkan kesakitan semasa datang haid. Malah, menikmati sekeping coklat juga boleh menyebabkan seseorang itu berasa lebih tenang dan gembira.

4. BAGI orang-orang yang sedang berdiet, coklat hitam adalah snek yang sesuai untuk korang kerana tidak mengandungi lemak tepu, kurang gula serta mempunyai jumlah kalori yang rendah.

5. KHASIAT sekeping coklat hitam dikatakan setanding dengan empat cawan teh hijau atau enam biji epal yang mana sangat sesuai bagi anda semua yang sedang berusaha mengurangkan berat badan.

Sumber: Utusan Malaysia



Read More»

Sunday, 1 December 2013

Mak Aiii

Assalamualaikum n Hello guys!!

OMG rindu gila aku dekat blog ni. Adakah korang masih mengingati aku lagi? hahahaha...Hampir sebulan lebih jugalah aku tak mengupdate blog. Maaflah ya, aku sibuk menduduki final exam dan menguruskan kehidupan di dunia realiti, sehingga tak sempat menjenggah ke alam maya. Mombastik betul ayat aku sekarang kan? =)

Sememangnya takde benda menarik pun yang berlaku dalam kehidupan aku, just nak share something pada korang mengenai barang yang aku beli baru-baru ini. Aku ni macam bajet benda yang aku beli tu bagus sangatlah pula. Apa-apa pun aku nak share juga. Tak kira, korang kena tengok juga!!

Semenjak aku ada instagram a.k.a instageram ini, aku ini jadi rambang mata pula dah. Padahal aku ini kalau berjalan bukan minat shopping pun. Untuk pengetahuan korang dari segi pemerhatian akulah kan, kebanyakan orang yang sign up instagram ini adalah orang membuka bisnes secara online sampai orang rambang mata. Salah seorang yang rambang mata itu plak adalah aku sendiri. Mereka pandai menarik perhatian pelanggan supaya kita sendiri berminat membeli. Salah satu caranya dengan menggayakan artis yang pernah membeli barang daripada mereka. Tak kisahlah artis ke idak, yang penting barang yang dijual selesa digunakan oleh para pelanggan. Kadang-kadang barang yang kita beli secara online ini, bukanlah ada keperluannya pun. Secagai contohnya tudung, bukanlah tiada tudung lain di rumah tetapi disebabkan orang yang menjual secara online ini pandai menggayakan tudung tersebut sehingga menarik pelanggan seperti aku untuk membelinya. Kali ini, aku membeli sesuatu barang lain daripada yang lain rasanya. Iaitu casing phone yang sangat unik. Dalam pada masa yang sama, aku berjaya belajar bank in sendiri tanpa menggunakan orang tengah lagi. Casing phone yang aku beli ini sangat unik disebabkan hasil buatan sendiri oleh Lynz Studio

Blackberry aku pun bermanik-manik. Tahap mak datuk paling tak boleh blah ni wey! My phone cover is exclusive designer and handmade by LynzStudio. =D


Ini pula, sebahagian daripada casing phone yang ditempah oleh pelanggan LynzStudio. Cantik kan??

Sekiranya ada yang tertarik dan ingin membelinya boleh pergi ke page Lynsz Studio, blog LynzStudio ataupun instagram : Lynz Studio.

p/s: Apa-apa pun yang kita hendak beli secara online haruslah difikirkan kepentingannya terlebih. Tambah-tambah sekarang ini hanya picit dijari sahaja. Terutama bagi golongan remaja seperti aku, yang masih belum bekerja tapi menagih duit kepada mak ayah untuk membeli barangan tersebut. Tapi yang ini aku beli sendiri okay! =)


Thank u for reading this entry!



Read More»

Saya Nak RM 100 daripada Lyssa Faizureen !


Assalamualaikum...



Setelah lama Cik Lyssa Faizureen kita menghilang, tup-tup dia buat segmen bersempena Anniversary blognya sendiri yang ke-3 tahun. Wahh, lama juga Cik Lyssa kita dalam industri blog ini. Happy Anniversary Lyssa Faizureen.

Straight to the point jelah ya, sememangnya Azwar mula berblog sekitar 2011 hujung tingkatan lima lagi rasanya. Itu blog pertamalah yang telah di delete dengan sendirinya pada tahun lepas bulan 12 bersamaan tahun 2012. Blog yang ini pula, mula wujud pada 17/12/2012. Kira blog ini, baru jugalah dalam industri blogger. Apa-apa pun Azwar happy sangat dengan kehadiran blog baru ini. Itu sahajalah serba sedikit mengenai blog ini. Segmen ini semua orang boleh join, jadi azwar tag Mardiah, Nuna, dan Fatin


p/s: Rasa macam hari-hari nak update blog, tapi takde idea la pula buat masa ini. =)



Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com