Wednesday, 22 July 2015

Selamat Hari Raya!

Salam to all readers,







Setelah berakhirnya bulan puasa, kini kita menyambut pula Hari Raya Aidilfitri. Di kesempatan ini, aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitrii. Hari raya aku, sama seperti tahun-tahun sudah di mana aktivitinya pergi beraya di rumah sanak saudara. Raya keempat dan seterusnya, hanya melepak di rumah. Menghabiskan masa di rumah, sebelum berangkat pulang ke desa. Aku juga ingin menyusun sepuluh jari untuk memohon kemaafan seandainya sepanjang aku menulis ini, ada yang tergores perasaan. Salam kosong-kosong ya! SELAMAT HARI RAYA!


p/s: Alhamdulillah, tahun ini masih berkesempatan collect duit raya. Jangan jeles!

Read More»

Sunday, 19 July 2015

Al-Quran Cordoba 33 in 1 Karya Bestari

Salam to all readers,


Masih belum terlambat aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri pada semua! Apa macam raya kali ni? Syok ke tidak? Kali ini aku taknak sembang pasal raya lagi, itu kemudian hari aku cerita. Harini aku nak perkenalkan pada engkorang semua satu laman web untuk meneroka dunia buku iaitu BukuOnline2U! Aku pun baru je usha laman web tersebut, itupun kak Zaza Zehra yang kenalkan. Untuk pengetahuan engkorang semua, BukuOnline2U telah mula beroperasi secara online sejak tahun 2008 lagi. Punya lama dia beroperasi, tahun 2015 baru aku tahu. Nampak benor aku hidup seperti katak di bawah tempurung. 

BukuOnline2U juga turut menerima tempahan buku dari seluruh dunia. Terdapat pelbagai jenis buku ilmiah, novel keluaran alaf 21, buku kanak-kanak, buku-buku untuk mengexplore tentang Islam pun ada di BukuOnline2U. Salah satu buku yang terdapat di BukuOnline2U adalah Al-Quran Cordoba 33 in 1 Karya Bestari.

http://bukuonline2u.com/al-quran-cordoba-33-in-1-karya-bestari.html?tracking=55963cb8dce1c

Jom mendalami ilmu Al-Quran!
KLIK GAMBAR UNTUK ORDER SECARA ONLINE!


SPESIFIKASI

Hard Cover
Ukuran: 21.30 x 30.30 cm2
Berat: 2.55kg
Mukasurat: 1,264 full colour

Al-Qur’an Cordoba The Amazing 33 in 1 merupakan Al-Qur’an Lengkap dengan penjelasan dan tuntunan untuk membantu memudahkan kita dalam mempelajari Al-Qur’an secara menyeluruh. 


Tujuh Tema Al-Qur’an Cordoba The Amazing
Ibadah . Muamalah . Sirah Nabawi . Kisah Nabi dan Rasul . 
Terapi Qurani . Akidah . Asmaul Husna




CIRI-CIRI AL-QUR'AN 33 in 1
1. Terjemah Per Kata
Terjemahan diletakkan tepat di bawah setiap patah perkataan ayat Al-Qur’an

2. Petunjuk Ayat Perbahasan
Ayat-ayat yang paling menonjol dalam satu halaman Al-Qur’an diberi tanda khas

3. Sistem Warna Tajwid 
Kod Warna Tertentu untuk Menunjukkan Hukum Tajwidnya

4. Panduan Hukum Tajwid
Keterangan tentang Hukum-hukum Tajwid

5. Kaedah Tajwid Tartila
Penjelasan lebih dari 50 kaedah hukum tajwid

6. Terjemah Kementerian Agama RI
Terjemahan ini dilengkapi dengan penjelasan footnote yang memudahkan

7. Syamail Muhammadiyyah
Penjelasan  peribadi Nabi Muhammad yang dikupas melalui kitab Syamail Muhammadiyyah

8. 7 Klasifikasi Utama Al-Qur’an
Pembahasan 7 Tema asas dari Al-Qur’an

9. Tafsir Jalalain
Penjelasan Tafsiriah Ayat Berdasarkan Tafsir Jalalain

10. Tafsir At-Tabari
Penjelasan Tafsiriah Ayat Berdasarkan Tafsir At-Tabari

11. Tafsir Ibnu Katsir
Penjelasan Tafsiriah Ayat Berdasarkan Tafsir Ibnu Katsir

12. Riyadus Salihin
Penjelasan Khusus yang Bersumber dari Kitab Riyadus Salihin

13. Hadis Al-’Arba’in An-Nawawi
Hadis-hadis Sahih Bukhari, Muslim yang bersumber pada kitab Hadis 40 Imam Nawawi

14. Hadis Nabawi
Penjelasan tambahan yang berasal dari Hadis-hadis Bukhari, Muslim dan perawi sahih lain

15. Hadis Qudsi
Penjelasan hadis qudsi yang berkaitan sebagai perbandingan serta penguat

16. Mu’jam
Kamus Singkat Lafaz-lafaz Al-Qur’an

17. Medical Hadis
Hadis-hadis mengenai perubatan dan kesihatan

18. Tazkiyatun Nafs
Penjelasan tentang pembersihan jiwa dan pengubatan berbagai macam penyakit hati

19. Tibbun Nabawi
Perubatan Cara Nabi Muhammad Saw

20. Asmaul Husna
Penjelasan nama-nama indah Allah yang disebutkan dalam Al-Qur’an

21. Doa-doa Asmaul Husna
Aplikasi berdoa &  berzikir seharian dengan menggunakan nama-nama Indah Allah

22. Tuntunan Doa
Doa-doa penting dalam Al-Qur’an dan Hadis Sahih

23. Sirah Nabawi
Penjelasan Sejarah Nabi Muhammad Berkaitan dengan Ayat Tertentu

24. Asbabun Nuzul bi Riwayat
Riwayat Sejarah Turunnya Ayat Al-Qur’an

25. Kisah Nabi & Rasul
Sejarah dan Kisah Nabi-nabi dan Rasul sebelum Nabi Muhammad

26. Nasihat dan Pelajaran
Nasihat dan penjelasan dari setiap kejadian pada masa Nabi dan Rasul

27. Kajian Arkeolegi dan Sejarah Islam
Pembahasan sejarah dan peninggalan Islam yang dilengkapi dengan gambar 

28. Zikir Al-Ma’thurat
Rangkaian Zikir berdasarkan Al-Qur’an dan Hadis Sahih

29. Doa Seharian
Kompilasi doa-doa seharian berdasarkan hadis sahih

30. Tajwid Aplikatif Khas QRQ
Prinsip-prinsip utama yg harus diperhatiikan ketika membaca Al-Qur’an

31. Indeks
Sangat membantu dalam pencarian tema atau kajian yang ingin dipelajari

32. Tutorial Praktis Umrah dan Haji
DVD berisi tutorial tata cara umrah dan haji secara praktikal

33. Tutorial Ibadah, Solat, dan Mu’amalah Praktikal Seharian
DVD tutorial ini berisi panduan tata cara ibadah praktikal dan ringkas  ibadah seharian



google

Sekarang semua benda di hujung jari sahaja. Apa tunggu lagi, jom dapatkan segera Al-Quran Cordoba 33 in 1 Karya Bestari secara tidak langsung dapat sikit menambah ilmu pengetahuan. Orang kata carilah ilmu sampai negeri Cina. Buku-buku yang terdapat di BukuOnline2U ini juga amat sesuai dijadikan sebagai cenderahati ataupun hadiah kepada orang lain, dapat juga manfaat pada orang lain. Tak gitu?


Read More»

Saturday, 11 July 2015

Nak Cantik bak Hanis Zalikha atau Nora Danish?

Salam to all readers,

Harini umat Islam telah melakukan ibadah puasa selama 23 hari. Diam tak diam dapat jugalah aku berpuasa di rumah dalam sepuluh hari. Sem kedua baru sahaja bermula, nasib baik jadual tidak terlalu padat. Puasa kali ini, buat pertama kalinya aku dapat join iftar bersama rakan-rakan blogger di event Safi. Memandangkan pada hari tersebut, memang tiada kelas dapatlah aku bergerak bermalas-malasan. Tapi nasib tidak menyebelahi aku, disebabkan jalan sesak kami tiba lewat.

Majlis ifttar Safi Ramadhan Al-Mubarak ini berlangsung di Royale Chulan Hotel, Mutiara Damansara. Siapa tak kenal dengan produk Safi kan? Safi merupakan jenama Halal no. 1 Malaysia dan ia menepati kehendak syarak serta inovasi produk kecantikan ini dirumus khas dari formulasi teknologi kecantikan terbaik oleh para pakar dari makmal penyelidikan dan pembangunan Wipro Unza (M) Sdn. Bhd.

google
Dari kiri: Hanis Zalikha-Duta SAFI BALQIS, Cik Nor Aziani Azizan Pengurus Kanan Produk SAFI & Nora Danish-Duta SAFI RANIA GOLD. Kedua-dua duta ini turut berkongsi pendapat perihal, penampilan, keyakinan serta keindahan bulan Ramadhan.

Kedua-dua duta SAFI ini turut berkongsi bersama para tetamu tips-tips kecantikan dan penampilan penuh keyakinan. “Menurut Hanis, kunci keyakinan diri seorang wanita itu adalah yakin dengan keunikan personaliti dan kebolehan mereka yang tersendiri dan serlahkan ia dengan penampilan menarik bermula dengan kulit muka cerah sempurna dan tona sekata. SAFI BALQIS WHITE TRILOGY melengkapkan transformasi keyakinan dan penampilan diri saya sekaligus menyerlahkan personaliti dari luar dan dalam”, Hanis berkongsi pendapat mengenai kunci keyakinan diri seorang wanita.

Bagi individu yang mempunyai jenis kulit muka biasa, Hanis menyarankan penggunaan Krim Pelembap Siang SPF20A++ SAFI BALQIS WHITE TRILOGYKrim Pelembap Siang SPF20A++ SAFI BALQIS WHITE TRILOGY mencerah dengan efektif dan memastikan kulit dilindungi dari sinaran UV. Ia juga memberi kelembapan dan keselesaan agar kulit terasa lembut, halus dan bermaya sepanjang hari. Manakala bagi individu yang mempunyai jenis kulit muka berminyak, Hanis menyarankan mereka menggunakan Pelembap Muka Hydragel SAFI BALQIS WHITE TRILOGY. Uniknya produk ini ia berasaskan air dengan tekstur gel yang sesuai untuk kulit berminyak. 

Aura kejelitaan seseorang wanita itu terzahir daripada sifat displin mereka dalam memelihara dan merawat kulit muka dengan penggunaan rangkaian produk yang bersesuaian secara berterusan agar kulit muka mendapat manfaat sepenuhnya”. Tambah beliau lagi, “setiap hari adalah hari yang baru untuk kita memperkayakan diri dengan ilmu dan memperindah personaliti kita dan itu tidak berlaku dalam masa yang singkat”. - Menurut Duta SAFI RANIA GOLD – Nora Danish

 Dua produk SAFI RANIA GOLD yang menjadi kunci keyakinan diri Nora  dan rahsia raut wajah cerah dan remaja. Produk yang pertama semestinya Serum Konsentrasi SAFI RANIA GOLD. Serum No.1 di Malaysia ini efektif dalam mengembalikan Keremajaan Kulit. Produk kegemaran Nora yang kedua Losyen Minuman Wajah SAFI RANIA GOLD ianya mengunci lembapan & meremajakan kulit serta mengekalkan lembapan dan melicinkan kulit wajah. 

 Antara koleksi rangkaian produk penjagaan diri dari Safi



google


Majlis iftar ini turut dimeriahkan lagi dengan tazkirah dari Imam Muda Asyraf, alunan Dzikrullah oleh Hafiz Hamidun dan silaturahim setiap insan dieratkan dengan sesi berbuka puasa bersama-sama Duta SAFI BALQIS dan Duta SAFI RANIA GOLD serta para pelajar dari Pusat Pengajian Al-Quran Nur Fattah.


Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFIMALAYSIA, laman instagram SAFI @safimalaysia dan saluran youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia.


Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com