Sunday, 21 May 2017

Jom Dapatkan Pelbagai Rangkaian Produk Penjagaan Rambut dan Kulit Kepala di HairDepot dengan Harga yang Berpatutan

Salam to all readers,


google
Jom Dapatkan Pelbagai Rangkaian Produk Penjagaan Rambut dan Kulit Kepala di HairDepot dengan Harga yang Berpatutan

| Jom Dapatkan Pelbagai Rangkaian Produk Penjagaan Rambut dan Kulit Kepala di HairDepot dengan Harga yang Berpatutan | Akhir-akhir ini, cuaca negara semakin panas rasanya, menyebabkan badan lekas berpeluh dan kulit kepala rasa berminyak kan? Sungguhpun, kita berhijab mahkota (rambut) haruslah dijaga supaya sentiasa bersih. Selain penjagaan muka untuk tampak cantik, rambut juga salah satu benda penting juga harus dijaga sepuya kekal segar dan sihat. Kalau dah masuk 3 hari tak cuci, mulalah rasa tak selesa.

Tambah-tambah kita jenis aktif, sibuk dengan kerja, pergi kuliah, sampai tak sempat nak pergi saloon. Dulu waktu aku kerja saloon, rajinlah juga aku buat treatment, bila dah sambung belajar nak pergi buat treatment pun takde masa + kos nak buat treatment bukannya murah. 

Now, aku dah jumpa satu alternatif untuk kekalkan rambut segar dan sihat. Iaitu merawatnya sendiri di rumah dan korang sendiri boleh dapatkan pelbagai rangkaian produk penjagaan rambut dan kulit kepala tersebut hanya di HairDepot dengan harga yang berpatutan. Sekali singgah, pasti nak datang lagi!

Tak payah pening-pening kepala ambil air beras bilas rambutlah, letak putih telur lumur dekat rambutlah, sedangkan semua dah dibotolkan. Semua benda dah naik taraf gitu, murah pun murah.

google
Bertambah menarik lagi, HairDepot bukan hanya menjual rangkaian produk penjagaan rambut sahaja, malah turut memperkenalkan rangkaian produk penjagaan badan, seperti sabun mandi, scrub badan, pencuci muka, hand cream dan macam-macam lagi. Susun atur barangan di HairDepot ini pun nampak kemas, memudahkan kita untuk cari barang.

Bila masuk kedai ini, teringat pula zaman kerja dekat saloon dulu-dulu kala, semua produk wangi belaka. Rindu nak pegang hairdryer, iron rambut orang, yang penting wash rambut orang. Rindu gila nak buat semua benda tu.

google
Kalau korang ada masalah rambut, dan tak pasti produk apa yang sesuai untuk dipakai, datang sahaja di HairDepot kerana dorang bukan sahaja menjual produk penjagaan rambut semata-mata, malah mereka turut bagi recommedation (produk advisor yang terlatih) produk apa yang terbaik untuk korang pakai. Best kan, wujudnya store macam ini. Kalau tak tahu nak pakai pun, produk advisor akan tunjuk step by step macam mana nak pakai. 

Masalah aku pula, aku sering mengalami masalah kelemumur. Kalau salah pilih shampoo rasa berkeping-keping kelemumur bertempek atas kepala. Tadi aku ada tanya, rangkaian produk apa yang sesuai untuk aku, justeru produk advisor terus syorkan aku untuk menggunakan rangkaian produk "GREEK OLIVE". Sabun ini kurang berbuih, tapi wangi dan ingredient dia pun bahan-bahan organik. Kalau kita ada kelemumur, kita digalakkan untuk tidak garu kepala terlalu kuat, seelok-eloknya buat slow-slow. 

google

Greek Olive bukan hanya untuk penjagaan rambut sahaja, penjagaan badan turut ada seperti di atas.

Dapatkan Pelbagai Rangkaian Produk Penjagaan Rambut dan Kulit Kepala di HairDepot dengan Harga yang Berpatutan


Andai kata, korang ada mengalami masalah rambut mahupun kulit kepala seperti kelemumur, keguguran rambut, bercabang, berminyak, rambut berkerinting dan lain-lain lagi, jangan segan silu untuk datang ke cawangan HairDepot yang berdekatan kerana segala benda yang berkaitan produk rambut boleh didapati di sini. Kira, HairDepot ini one stop center bagi kita semua dapatkan rangkaian penjagaan rambut lebih daripada 1,000 produk dari ratusan jenama terkenal. Yang pasti dijamin berkualiti!

google
Alataan penjagaan rambut juga turut terdapat di HairDepot seperti sikat yang berbagai rupa dan size, iron, hairdryer, dan kesemua barangan disini korang boleh dapatkan dengan harga yang cukup berpatutan.

Bagi mereka yang ada anak kecik, korang tak perlu pening-pening untuk mencari produk penjagaan rambut baby, kerana HairDepot turut menyediakan (baby care). Biasalah, rambut budak lebih lembut dan kulit mereka lebih mulus lagi, jadi mak ayah haruslah mencari produk yang terbaik untuk anak mereka. Kalau tersalah pilih nanti, tidak mustahil menyebabkan kulit bermasalah di kemudian hari.

Manakala, bagi mereka yang ada masalah rambut bercabang akibat pernah lumur rambut dengan bahan kimia waktu luruskan rambut atau colour, korang boleh cuba pakai rangkaian produk Argan Oil. Rasanya, ramai dah tahu kelebihan Argan Oil ini untuk apa. Yang pasti rangkaian produk ini baunya wangi sangat-sangat!!

Yang bestnya, kalau pakai Argan Oil ini rambut rasa lebih lembut, nak sikat rambut pun rasa lebih mudah, dah tak tersekat mana-mana skala dah. 

google
 Bertambah menarik lagi, setiap bulan HairDepot ada buat promosi, gambar atas ini semua tengah sale, beli satu percuma satu. Semua botol besar-besar belaka, dapatlah pakai lama. Botol bekas putih tu namanya "HEAD SPA" lebih dikenali sebagai treatment rambut. Bila dah cuci rambut, bolehlah lurutkan treatment ini dekat bawah rambut, jangan kena kulit kepala, tunggu dalam 5 minit baru bilas. Kalau dah pakai ini, tak perlulah pakai conditioner pula. Satu ini pun sudah memadai.

Head Spa ini mampu merawat rambut rosak, sensitif dan secara tidak langsung boleh mengembalikan semula kesegaran rambut, menguatkan agar rambut, serta membuatkan rambut korang lebih lembut dan licin.

google

Inilah antara barangan yang sempat aku borong di HairDepot haritu, ada Argan oil, BAIR BTX Keratin Reconstructive Treatment, head spa, dan juga sample Hair milk product. Bagi mereka yang biasa mewarnakan rambut dan mengalami rambut bercabang, elok sangatlah cuba product HAIR BTX Keratin Reconstructive Treatment ini, ia membantu menguatkan akar rambut, rambut lebih licin dan bersinar. Kandungan yang terdapat dalam treatment ini adalah seperti hydrolesed keratin, hydrosyen collagen, protein ceramic, minyak Arga, minyakk bunga kamelia dan minyak biji Jojoba.

HairDepot merupakan salah satu retail store yang menawarkan pelbagai rangkaian produk penjagaan rambut dan kulit kepala yang terkemuka di Malaysia. Kini, HairDepot telah memunyai rangkaian sebanyak 30 cawangan yang rata-ratanya disekitar Klang Valley dan Johor. HairDepot turut pernah mendapat anugerah exclusive distributorship in Malaysia daripada Principal of LITTLE GREEN, NEW YORK STREET, PHYTORELAX LABAROTORIES, CAB’S, ERAYBA, FARCOM, with products of these brands available for sales exclusively in HAIRDEPOT

Jenama sendiri HairDepot merupakan campuran produk yang berkualiti dan telah dikaji, diuji serta dihasilkan oleh panel rakan kongsi pembuatan di Australia, Finland, Taiwan, Malaysia dan Jepun. Antara jenama mereka sendiri yang cukup popular dikalangan pelanggan adalah seperti MIDORI, GREENOLOGY, HERBALOGIST, dan THE HAIR STORY.

google
Dah puas shopping sempatlah bergambar dengan owner HairDepot Loft dan beberapa rakan blogger yang lain sebelum balik.

Muka happy bila dapat borong produk di HairDepot. Kalau nak cerita satu per satu produk memang sampai ke sudah tak habis kan. Jadi, kalau berkenan nak dapatkan produk mereka datang sahaja mana-mana cawangan HairDepot yang berdekatan. Bagi mereka yang kekangan masa untuk pergi window shopping, boleh sahaja purchase online di www.hairdepot.my                      
Voucher Code: HBE20J
(Expired on 31st July 2017)

Khas buat pembaca setia blog aku yang tertarik untuk mendapatkan barangan HairDepot bolehlah gunakan voucher code atas ini.  Exclusive offer of RM20 e-voucher for ualls!

HairDepot turut berada di Shopping Mall: Mid Valley, 1Utama, Berjaya Time Square, Nu Sentral, Amcorp Mall, Pear Point 2, Jaya Shopping Centre, Quill City Mall, eCurve, IPC Mutiara Damansara, Aeon Rawang, KL SOGO, Batu Pahat Square One, Batu Pahat Mall, dan lain-lain lagi.


Street Shop: Kepong Baru, Kepong Metro Perdana, Bandar Sri Damansara, Aman Puri, Taman Bukit Maluri, TTDI, Taman Megah, SS2, PJ, Puchong Bandar Putri, Sri Petaling, Selayang Jaya, Muar Johor, Bukit Indah Johor, Taman Perling Johor, dan lain-lain lagi.



Untuk makluman lanjut mengenai HAIRDEPOT bolehlah layari;

Website: HairDepot

Thanks you for reading!

Read More»

Friday, 19 May 2017

Pengalaman bermain di Escape, Penang! Syokk wei!

Salam to all readers,


Aku tak tahu kenapa aku perlu mengambil masa yang lama untuk update blog sekarang ini. Padahal, banyak juga masa terluang, masa terluang dengan aktiviti tak berapa faedah seperti tidur sepanjang hari. Pantang ada masa terluang sikit, mulalah rasa nak tarik bantal. Jangan kau ikut perangai tak semengah aku ini, memandangkan dah nak dekat final exam. Doa yang baik-baik moga dapat dean list gitu...

Siapa dekat sini suka aktiviti lasak? Kalau korang minat aktiviti lasak bolehlah cuba pergi Escape, Penang. Syok weiii! Sampai sekarang rasa tak puas main, nak repeat lagi sekali boleh tak? Last, aku main aktiviti-aktiviti lasak macam ini masa pergi kem kotex kalau tak silap aku, waktu tu form 1 rasanya. Punya lama aku tak join aktiviti sihat macam ini. Sekarang banyak join larian juga, konon boleh kurus, habis lari berpingangan juga aku mencekik. Kau rasa boleh kurus ke?  `

Welcome to Escape Penang! Kami bergerak dalam pukul 8.00 pagi macam tu pekan Penang. Sungguh pun Penang, jauh juga perjalanan untuk sampai ke Escape ini, kerana ia terletak di hujung tanduk area Teluk Bahang kalau tak silap aku. Makan masa dalam 1 jam juga untuk sampai ke sini. Yang penting, kawasannya cantik sangat. Hutan-hutan masih terpelihara. Nyaman sahaja hirup udara dekat sana!

Sebenarnya, Escape ini pun ada banyak tempat, macam Escape Shah Alam. Macam biasalah, yang dekat pun aku tak pernah berkunjung, nak juga pergi yang jejauh. Nasib baiklah, kelab Marketing tahun ini rajin buat aktiviti, dapatlah aku join sekali. Bukan senang, aku nak join aktiviti-aktiviti macam ini okay. Bila tahap kemalasan menguasai diri. Aku taknaklah markah kokurikulum aku corot, atleast nampaklah effort sikit bila join aktiviti. Ya tak?

Pergi hari Jumaat pun ramai orang, rata-rata pergi under rombongan sekolah, universiti, company trip, family pun ada. Seperti biasalah, sampai-sampai kena beratur beli tiket, yang paling sibuk off courselah orang kuat yang anjurkan aktiviti ini, Presiden club marketing, dialah yang nak kena settlekan kemasukan kami semua. Sebelum masuk, akan diberi penerangan terlebih dahulu.

Memandangkan kami pergi under rombongan club dan ramai pula tu, dapatlah special layanan sikit, apabila dah masuk ke dalam Escape, kiteorang diminta berkumpul dekat kawasan lapang sikit, dekat situ ada beberapa staff Escape, Penang akan beri sedikit penerangan tentang peraturan bermain, berkenaan locker, khemah, makanan dan macam-macam lagi informasi. Memandangkan yang join dalam lingkungan 40 orang, maka kiteorang buat keputusan share duit beli khemah tersebut dengan makan tengahari sekali. Berbaloi jugalah rasanya!


Sebelum bergerak pergi bermain, kami buat aerobik sikit dengan tunjuk ajar daripada salah seorang staff Escape yang bernama Abang Ali. Kalau tak buat, nanti lepas main mulalah tergeliat semua urat sendi korang nanti.

Muka excited nak lenjan main Escape sampai lebam.`Sebelum bermain, haruslah berselfie puas-puas terlebih dahulu, memandangkan kami dinasihatkan untuk tidak membawa handphone, atau kamera, takutlah terpelanting nanti sendiri mahu tanggunglah. Memandangkan aku sayang kamera dan smartphone aku, maka kutinggalkan sahaja dalam khemah. Jangan risau, khemah tu dijamin selamat sebab dimangga. Ada je bawa phone senyap-senyap untuk ambil gambar masa bermain.

Atas tu salah satu permainannya, selalu tengok ahli Running Man main dalam kaca television. Ini kali kita main, stage pertama pun mengah, ada hati nak naik stage 3. Gayat owhh!!

Selfie lagi!


Cantik sangat persekitaran di Escape, Penang ini. Bersih pun bersih, teratur pun teratur. Staff pun baik-baik belaka.


Ini pun menyeramkan, apatah nama permainannya. Nampak dari bawah rendah je. Sekali naik, ketar juga lutut. Macam-macam permainan korang boleh main, paling best flying fox la. Kami masuk dalam pukul 11.00 pagi sehinggalah 6.00 petang. Kau rasa? Mainlah sampai lebam, ada satu permainan yang aku tak sempat naik disebabkan kena beratur panjang. Lagipun, permainan tu makan masa dalam setengah jam untuk 4 orang main.

Sekitar pukul 2, hujan dah mula turun, tapi orang yang ada berada dalam Escape still main sampai lebam. Rugilah kan, bayar mahal-mahal mainnya tak kan? Makin lebat hujan, makin rancak orang bermain. Syok sangat, jangan sangka tempat macam ini anak-anak muda je join, warga emas pun boleh okay.

Antara permainan menarik yang terdapat di Escape, Penang adalah seperti permainan flying lemur, kite flyer, tubby racer, atan's leap, gecko tower, monkey school, tots trail, a-maze, foxy burrow, discovery dig, zoom bug, balance beam, jungle swinger, go ape, aerobat, jumping jack, coco climb, 3 sixty, go bananas, serambi, dunk tank dan macam-macam lagilah ada.

Nama permainan ini adalah "Monkey Business" ada 3 stage, boleh pilih nak naik yang mana. Aku ambil stage kedua, medium. Syok juga, nasib baik selamat sampai ke garisan penamat.

Kenalkan ini Abang Ali, salah seorang staff Escape Penang yang rajin melayan kerenah kami semua. Yang pasti rajin gila bantu orang panggang ayam dan jagung. Dah puas bermain, kami sudahi  dengan makan tak ingat dunia. Yang pasti naik bas, semua bau masammm...

Sungguhpun trip ini hanya satu hari sahaja, ianya mampu mencipta 1000 satu kenangan kot. We enjoy, fun, strees pun hilang, dapat kenal kawan baru, yang penting berbaloi dengan apa kita bayar. hahah... Kalau club korang buat aktiviti macam ini, jangan lepaskan peluang pergilah weiiii. Nanti esok-esok menyesal, nangis tepi bucu katil. 

Untuk maklumat lanjut mengenai ESCAPE, boleh layari;


Thanks you for reading!

Read More»

Wednesday, 10 May 2017

Pengalaman Menginap di Time Capsule Hotel, Penang

Salam to all readers,

Selamat Hari Wesak buat mereka yang meraikannya dan selamat bercuti pada mereka yang sedang bercuti harini. Yeahh.. harini cuti umum dapatlah bersenang lenang, layan movie, dan tidak lupa untuk mengupdate blog yang suam-suam kuku ini.

Seperti yang dijanjikan dimana aku nak menyambung semula kisah perjalananku ke Penang haritu, syok juga update lambat-lambat ini, dapat mengenang semula kenangan lama. Cewahh bajet macam mengenang kisah cinta lama gitu. Korang pernah dengar tak tentang capsule hotel? Aku mula tertarik untuk sertai rombongan ini apabila ketua yang menganjurkan ini kata hotel ini best, plus tokok tambah pensyarah aku berkata pula best pergi, nanti korang bukak jendela je dah nampak nature. Kalau pergi sendiri mahal kosnya, pergi ikut rombongan murahlah sikit kosnya. 

Aku pula teruja juga bila mendengarkan hotel ini terletak dalam hutan, keluar nanti nampak nature, semua benda-benda menghijau. Burung-burung berterbangan, angin sepoi-sepoi bahasa. Itu semua dusta belaka, sebaik sahaja meninggalkan Padang Kota, Penang kami terus berangkat ke Time Capsule Hotel, Penang yang terletak selari dengan Line Clear punya restoran. Tak sampai setengah jam dah sampai hotel capsule. Kau rasa? Nature yang kau  bayangkan tu hanya dalam mimpi semata-mata.

google
Never mind, yang pasti time ini ketiak dah basah mandi peluh rasa nak mandi je. Macam biasa, sampai-sampai sahaja ketua pergi check in untuk kiteorang semua. Masing-masing akan dapat beg sorang satu, dalam beg tu ada towel, mineral water, headphone, menarik juga barang dalam beg dia bagi.

Walaupun hanya bermalam sehari sahaja, gigih juga orang bawa beg beroda. hehehe... Kalau tak silap aku, hotel ini mempunyai 4 tingkat rasanya, satu tingkat untuk dom lelaki, satu tingkat untuk dom perempuan, satu tingkat lagi tempat hiburan, pusat snuker pun ada. Tak sempat nak explore.

Sebelum naik ke capsule masing-masing, kena tukar kasut terlebih dahulu. Time Capsule Hotel, Penang ada menyediakan selipar khas apabila kita nak berlegar-legar dalam hotel. Nak keluar daripada hotel, bolehlah pakai semula kasut korang. Ada dalam 40 orang yang menyertai rombongan ini, hampir separuh budak perempuan terpaksa bercampur dengan dom lelaki. Nasib baiklah, aku tersenarai dalam dom perempuan.

Terserlah keterujaan, kegembiraan bila dah masuk capsule. Bila nampak katil macam ini, tak nampak nature pun takpelah. Seronok juga wei! Keterujaan aku seperti "rusa masuk kampung". Rata-rata taknak mandi, sibuk bergambar dalam capsule. Tak puas petang, malam sambung lagi selfie! hahaha..

Walaupun hanya bermalam 1 malam sahaja, rasa selesa, nampak kecik capsule ini, sebenarnya besar jugalah untuk sorang menginap. boleh tarik pintu tersebut kalau nak privacy. Dalam ada tv, charge phone, dengar muzik, yang pasti wifi "FREE" turut ada beb! Aku memang dah berkurun tak melanggan internet dalam phone, lebih selesa pergi tempat yang provide "WIFI FREE". Kalau melanggan bukak benda yang sama, tak berfaedah pun kan? 

Tak cukup dalam capsule, dalam toilet pun sempat selfie. Tandas pun cun beb, cuma pintu nak mandi tu seksa jugalah orang luar nampak bayang kita. Tapi takpelah, kongsi sama jantina takdelah segan mana.


google
Memandangkan orang terlalu ramai, dan connection tak kuat, tv pun sangkut. Main apa yang boleh sahajalah. Capsule aku ini terletak dekat tingkat 3 rasanya haritu, dah betul-betul berhadapan dengan jalan, nampaklah kereta lalu lalang. Yang tak bestnya, cermintu takde jendela, jadi bila malam menjelang, orang luar secara tidak langsung boleh nampak kita yang dekat dalam. Jadi, nak pakai baju semua kena dilakukan dalam toilet. Satu lagi, arah kiblat pun dorang tak letak, bila ditanya kejap ada kata kanan, kejap kata kiri. 

Time Capsule Hotel, Penang ini turut menyediakan tempat simpan barang, andaikata korang nak keluar malas nak bawa handbag bolehlah simpan dalam peti mengikut nombor capsule korang. Yang pasti selamat!

Ini pula tempat lepak bahagian perempuan. Bolehlah bersantai-santai sambil main laptop, berlibur dengan member-member korang.

Pada mereka yang suka merantau, camping, join backpackers Time Capsule Hotel, Penang ini amatlah sesuai, selesa pun selesa, cantik pun cantik, dan harganya dari serendah RM35. Dekat dengan pekan, Georgetown, Padang Kota, dan yang pasti dia berada di tengah-tengah Penang.



 Kemeriahan Time Capsule pada waktu malam, ada karaoke belakang tu.

google

Kami hanya mengambil package menginap sahaja, tak termasuk breakfast disebabkan cafe dorang ada minuman alkohol. Kami checkout sekitar pukul  8.00 pagi macam tu, dan bersarapan di area kawasan tu juga. Nak dijadikan cerita bersarapanlah kami di satu kedai mamak ini, order roti canai kosong dalam 7 orang makan. Bila mamak tanya kuah daging kami semua angguk sahajalah, apabila sampai kaunter pembayaran, amek kau nilai roti canai kosong kuah daging tu RM7.50. Semua keluar dari kedai tu, muka hijau. hahaha....

 Sebelum bergerak ke Escape Penang, haruslah selfie satu kali lagi!



Apa-apapun, aku rasa gembira dapat join rombongan ini. Walaupun percutian ini hanya 2 hari 1 malam sahaja, banyak kenangan yang dapat dilakarkan. Jadi, pada mereka dah masuk u, dan kelab korang ada buat aktiviti macam ini, joinlah. Best wei!

More info about Time Capsule Hotel Penang:


Thanks you for reading!


Read More»

Friday, 5 May 2017

Ayuh sahut cabaran "Pledge No to Sensitivity" bersama Sensodyne!

Salam to all readers,


| Ayuh sahut cabaran "Pledge No to Sensitivity" bersama Sensodyne! | Sedari dulu lagi, bila waktu makan ais krim, minum air gas, makan makanan panas sikit pun dah terasa sakit di celahan-celahan gigi, biasanya aku biarkan sahaja lama-lama hilanglah kononnya, bila dah terbisa buat donoo je makin menjadi rasa ngilu sehingga menusuk dalam mulut nak melakukan aktiviti harian biasa pun jadi tak selesa. Orang kata sakit gigilah, sakit paling orang nak elakkan, ada kata sakit gigi lagi perit daripada nak beranak. Pernah tak korang alaminya? Kalau pernah, itu tandanya kita mengalami masalah gigi sensitif.

google

google

google
Semalam, bersamaan  4 Mei 2017 aku sempat hadiri event Sensodyne dimana Sensodyne menggesa rakyat Malaysia untuk "Ikrat Menentang Gigi Sensitif". Malah, menggalakkan rakyat Malaysia semua bebaskan diri daripada masalah gigi sensitif. Rupa-rupanya masalah gigi sensitif ini boleh dikawal dan diatasi dengan hanya menggunakan Sensodyne.

google

google
 Dari kiri: Dr Ng Woan Tyng (Bakal Presiden Persatuan Pergigian Malaysia), Fahrin Ahmad (celebrity), Stacy E. Wallace, (Naib Presiden dan Pengurus Besar GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Malaysia), and Belinda Chee (celebriti)

google
Belinda Chee berkongsi pengalaman mengenai gigi sensitif yang pernah dialami olehnya.

Kalau nak tahu, Gigi sensitif merupakan masalah umum dalam kalangan rakyat Malaysia dan rangkaian produk SENSODYNE Repair & Protect keluaran GlaxoSmithKline merintis perubahan bersama dengan pakar utama, serta peruncit terkenal dan personaliti tempatan, menganjurkan kempen "Pledge No to Sensitivity" (Ikrar Menentang Gigi Sensitif) dan membebaskan diri mereka daripada ketidakselesaan akibat gigi sensitif.

Banyak, juga imput yang aku dapat masa hadiri event Sensodyne semalam, mereka beri info macam mana kotoran degil terkumpul dicelah gigi, kenapa kita rasa tak selesa, macam mana cara nak cegah semuanya bermula dengan Sensodyne.

 Sebelum beransur pulang, harus ada gambar bersama celebriti ikon Sensodyne Fahrin Ahmad dan Belinda Chee

google
SENSODYNE Repair & Protect ialah ubat gigi berasaskan fluorida untuk kegunaan harian yang pertama mengandungi teknologi Novamin yang dipatenkan oleh GSK. Teknologi NovaMin ialah teknologi penjagaan kesihatan mulut serba maju yang membentuk satu lapisan yang lebih keras, seperti gigi di atas dan di dalam dentin yang terdedah. Lapisan ini adalah sehingga 60% lebih keras daripada lapisan dentin terdedah, dengan demikian memberikan kesan pembaikan yang lebih kuat kepada pengguna.

Mengikut kajian Home Tester Club Malaysia, 99.5% ahli mereka yang mencuba ubat gigi SENSODYNE Repair & Protect mendapati ia berkesan dan seterusnya membuat "Ikrar Menentang Gigi Sensitif" dengan komitmen untuk membaiki gigi mereka yang sensitif dan melindungi diri mereka daripada kesakitan jangka panjang.


Last gambar bersama Fahrin Ahmad, bukan selalu jumpa retis kan! hahah..

Untuk menyokong kempen menentang gigi sensitif dan membuat "Ikrar Menentang Gigi Sensitif", boleh layari laman rasmi "Ikrar Menentang Gigi Sensitif" di www.sensodynepledges.com. Manakala untuk maklumat lanjut, boleh layari laman rasmi Sensodyne Malaysia https://www.sensodyne.com.my/

p/s: Ayuh, pakat ramai-ramai dengan sanak saudara, kawan-kawan, jiran tetangga join kempen "Pledge No to Sensitivity".

Thanks you for reading!

Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com