Saturday, 2 December 2017

Beauty Review: Un Pore Gettable Box dari Korea

Salam to all readers,

Setiap wanita pasti ingin tampil cantik dalam setiap sudut bukan. Kekadang bila dah cantik nak cantik lagi, bila kulit muka dah breakout mulalah meroyan tak tentu pasal. Aku pula memang jenis kulit sensitif, so tak berani ambil risiko pakai produk kecantikan sebarangan kecuali hanya satu tempat dan aku percayamenggunakannya. Tidak lain dan tidak bukan iaitu jenama Althea Korea, kerana brand produk keluaran dorang 100% asli dari Korea bukan fake. 

google
Memandangkan, harini cuti naklah juga aku kongsikan pada korang semua kotak kecantikan Althea Box yang bertemakan "Lazy Sunday" dimana dalam box ini didatangkan dengan produk-produk kecantikan yang bertemakan "UN PORE GETTABLE BOX" yang amat sesuailah sangat dengan kulit muka aku sekarang. 


Dalam pada kita sibuk kerja, stress lagi, sampai tiada masa nak pergi spa, bolehlah manjakan kulit sendiri dekat rumah. Un Pore Gettable Box Althea ini mampu merawat liang-liang pori yang terbuka luas, siapa yang nak kulit muka berlubang-lubangkan dan kalau boleh semua wanita nak kulit muka gebu. Bila liang-liang pori dekat muka terbuka luas menyebabkan kulit wajah jadi tidak sihat.

Terdapat 7 item dari pelbagai brand dalam "Un Pore Gettable Box Althea" kali ini. Antaranya;

1. Laniege Powder Fit Cushion No. 23 Sand
2. Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask
3. Klairs Supple Preparation Facial Toner
4. Common Labs Mild Peeling Finger Pads
5. Rire All Kill Pore Tightening Ice Stick Dear
6. Innisfree Jeju Volcanic Pore Care Sample Kit
7. RICE Sheet Mask


Ketujuh-tujuh produk "Un Pore Getable Box Althea Korea" aku dah cuba dan aku dah mula jatuh cinta. Nak tahu kenapa? Jom baca apa yang menarik setiap item "Un Pore Getabble Box Althea"

1. Laniege Powder Fit Cushion No. 23 Sand

Aku salah seorang yang alah dengan compact powder, dulu-dulu ada pakai compact powder dari drugstore tapi disebabkan kulit wajah aku terlalu mahal sampai compact powder tu tak lut dengan kulit wajah aku, lepas pakai je kulit wajah  rasa berminyak berkilo plus bedak tak sekata. Masa pakai takde pula rasa bertompok-tompok. Alih-alih aku pakai bedak Baby Johnsons sahaja nak keluar rumah.

Tapi sekarang, dengan adanya "Laneige Powder Fit Cushion" masalah kulit berminyak dan tompok-tompok dekat kulit wajah tiada lagi. Setakat ini aku guna Laniege Powder Fit Cushion ini memang serasilah dengan kulit wajah aku, yang bestnya tak perlu tunggu lama hanya perlu dap2 dekat pipi dah siap. Code warna yang aku pakai adalah no. 23 Sand, sesuai sangat dengan tone warna sederhana tak berapa gelap dan tak juga berapa nak cerah.




google
Laneige Powder fit Cushion ini memang sesuai sangat pada mereka yang suka bersolek dan tampak natural dan yang pasti powder ini juga mampu menutup cela-cela dekat wajah. Kira, parut jerawat yang ada dekat muka kita dia boleh cover dengar syarat gunalah teknik solekan yang betul. Bertambah best, apabila Laneige Powder fit Cushion ini menyediakan Mesh Net Cushion yang sangat lembut, sedap je dap-dap dekat muka. Yang pasti Laneige Powder fit Cushion ini sangat mudah nak apply dan ringan sahaja dekat kulit wajah. 

 2. Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask

Benda ini dah lama aku aim nak beli, siapa sangka dapat mencuba pula. Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask ini diperbuat daripada Tanah Liat Gunung Berapi Pulau Jeju. Hebat kan? Kalau tak cantik juga, tak tahulah nak cakap apa, setakat ini aku baca jenama Innisfree salah satu jenama yang bagus, 100% dari organik. Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask ini sesuai pakai 2 kali seminggu. Setakat ini aku dah pakai 1 kali sahaja.

Cara pemakaiannya cukup mudah hanya perlu cuci muka terlebih dahulu, lap dengan tuala baru apply Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask, pakai dalam 20 minit, bila rasa dah kering baru bilas dengan air bersih. Aku pula memang suka pakai mask, tambah pula dapat pakai Clay Mask dari Innisfree ini lagilah best, bila dah bilas dengan air, kulit wajah terasa lebih lembut, bersih dan licin sahaja.. Kalau nak tahu, Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask ini sangat elok kerana ia mampu membersihkan kulit dari minyak dan kekotoran. Sekaligus, membantu menghapuskan bintik-bintik hitam dekat muka.

3. Klairs Supple Preparation Facial Toner, 30ml

Ini pula, Klairs Supple Preparation Facial Toner ia merupakan toner pelembap. Klairs Supple Preparation Facial Toner sangat elok dan mampu bertindak menghapuskan lebihan minyak dekat kulit wajah dan memberikan kelembapan sepanjang masa.


Siapa yang kulit sensitif macam aku, memang elok sangatlah pakai toner pelembap Klairs ini. Bila apply dekat muka, terasa meresap di seluruh wajah. Klairs Supple Preparation Facial Toner didatangkan dalam botol kecik, size 30ml. Sesuai sangat pada mereka yang nak pergi travel.

4. Common Labs Mild Peeling Finger Pads

Mild Peeling Finger Pads ini pula bertindak untuk membersihkan kulit secara mendalam dan sekaligus menghapuskan sel-sel kulit mati di permukaan kulit wajah. Dengan memakai Mild Peeling Finger Pads ini secara konsisten, dapatlah menghasilkan kulit yang cantik semulajadi dan membantu mengecilkan liang pori pada kulit wajah.

Mild Peeling Finger Pads ini didatangkan dalam kotak sederhana kecik sahaja tapi total semua ada 7 paket okay. Bolehlah bahagikan nak pakai bila perlu. Bukan itu sahaja, Mild Peeling Finger Pads ini juga boleh digunakan untuk menanggalkan makeup.

Cara pemakaiannya pula lagi mudah, hanya masukkan 2 jari dalam sarung Mild Peeling ini dah boleh oles dekat muka. Tengoklah hasilnya apa jadi?

5. Rire All Kill Pore Tightening Ice Stick Dear

Bukan cuaca je ada suhu, kulit wajah kita pun ada suhu juga rupanya. Rire All Kill Pore Tightening Ice Stick Dear berfungsi untuk mengecilkan liang pori dan sekaligus mengurangkan water retention dan kulit wajah. Rire All Kill Pore Tightening hadir dalam bentuk stik dan merupakan salah satu item yang aku paling suka pakai. Sebab apa? Sebab bila apply dekat muka terasa sejuk je.


Cara pemakaiannya cukup mudah, hanya perlu sapu dipermukaan Zon T sahaja. Rire All Kill Pore Tightening Ice Stick Dear ini mengandungi Glacial Milk Foam yang diperkaya dengan mineral dan hydrogen. Nak tahu best ke tak, korang kenalah cuba sendiri.

6. Innisfree Jeju Volcanic Pore Care Sample Kit

Ini pula Innisfree Jeju VOlcanic Pore Care Sample Kit, ia hadir dengan 3 item iaitu kapas muka, Jeju Volcanic Pore Toner dan juga Jeju Volcanic Pore Cleansing Foam. Cute sangat packging dia dan amat sesuai kalau nak travel luar, jimat space dalam bag.

google
Kalau nak tahu, Jeju Volcanic Pore Toner dan juga Jeju Volcanic Pore Cleansing Foam ini berfungsi untuk mengawal pengeluaran minyak dan sebum pada kulit wajah dan sekaligus membantu mengecilkan liang pori yang terbuka luas di permukaan wajah. Bukan itu sahaja, kedua-dua item ini juga mampu menanggalkan sel kulit mati, dan mengembalikan kulit yang sihat. Siapa pakai Inisfree pasti tahu akan kehebatan produk ini kan?

7. RICE Sheet Mask

Ia merupakan mask yang diperbuat menggunakan beras. Tak dapat dinafikan khasiat beras untuk menghasilkan produk kecantikan. RICE sheet mask ini mampu membantu menyegarkan kulit dan melembapkan kulit wajah.

Bila rajin pakai mask, tak mustahil kita dapat menghasilkan kulit yang cantik dan terpelihara sahaja. Sekali sekala rasa relax pakai RICE sheet mask ini memang best. Tapi kena hati-hati bila tarik mask ini dalam paket sebab ia mudah terkoyak. Nikmati pemakain mask ini dalam 15 minit, kemudian bilas dengan air bersih. 

Harga Un Pore Gettable Box dari Korea ini hanya RM127.00 sahaja di Althea.

Bertambah best dan syok setiap kali dapat box dari Althea pasti akan dapat ramdom sample kit dari pelbagai jenis jenama lain. Itu pasal aku selesa shopping dekat Althea.

Untuk pengetahuan semua, Althea Korea merupakan satu brand dan mempunyai website online sendiri yang menjual produk kecantikan dari Korea. Terdapat pelbagai jenama dan bermacam jenis penjagaan produk kecantikan korea yang ada di sini yang pasti 100% asli. No FAKE! Rugi kalau tak membeli di Althea Korea sebab Althea Korea menyediakan perkhidmatan penghantaran secara percuma di seluruh dunia beb! Siapa tak suka kan?


Nak cantik kena rajin, orang kata "Beauty is pain". Pada mereka yang berminat untuk mencuba dan nak dapatkan produk ini boleh terus layari website yang tertera untuk membuat pesanan;


Read More»

Sunday, 26 November 2017

Beauty Review: Safi Rania Gold BEETOX TECHNOLOGY

Salam to all readers,

Seperti biasa, aku sekali lagi berpeluang untuk memperkenalkan produk terbaru keluaran Safi Rania. Pada pandangan aku, produk kali ini lebih sesuai bagi golongan wanita yang berumur 30-an dan ke atas. Terutama bagi mereka yang kerap berada di luar dan sering terdedah pada cahaya matahari. Orang kata makin meningkat umur kita, makin terserlah kecantikan seseorang tu, nak lagi cantik kalau pakai produk jenama Safi Rania Gold BEEFOX TECHNOLOGY. 

Belum pakai lagi aku dah suka, sebab dia didatangkan dengan kotak emas sebatu dah menarik perhatian. Bila buka pula lagilah bersinar-sinar melihat packaging setiap barangan yang ada dalam kotak emas ini. Cantik kalau dijadikan hadiah atau barangan hantaran.

google
Inilah produk keluaran terbaru Safi Rania Gold BEEFOX TECHNOLOGY, rangkaian antipenuaan yang diperbaharui dengan formulasi TEKNOLOGI BEETOX dan BIO NANO GOLD 24K, agar anda boleh tampak anggun muda berkekalan dengan sel kulit yang memulih pada kadar muda remaja.
Mengambil insprirasi daripada gabungan teknologi dan keajaibab alam semulajadi, teknologi Beetox dicipta dengan gabungan kandungan bisa lebah, madu, jeli diraja, propolis untuk menguatkan struktur dalaman klit untuk menghalang penuaan.

Inilah rangkaian produk Safi Rania Gold BEETOX TECHNOLOGY terbaru.

google
 Pembersih Wajah Royal Jelly

Formulasi micro foam dan agen antioksiden membersih secara mendalam. Mak akulah orang paling gembira bila dapat stok terbaru dari Safi Rania Gold. Memandangkan dia salah seorang Safi Rania Gold Lover dan kulit mak aku memang sesuai pakai jenama ini. Bila cuci, muka jadi segar dan lembut je lepas cuci.

google
 Esen Emas Keremajaan bersalut Honey

Nak cantik kenalah rajin kan? Fungsi esen emas keremajaan bersalut honey ini pula adalah untuk mengunci lembapan sehingga 24 jam dengan Hydurania Acid serta menyediakan kulit untuk menyerap produk seterusnya.

Eliksir Keremajaan- Beetox & Propolis

 Diperkaya dengan BEETOX, Nano Gold 24K & Vitamin C bagi meningkatkan keanjalan 3x, merawat pada lapisan epidermis dan memudarkan pigmentasi dengan berkesan.

Krim Pelembap Siang SPF25PA++IR

Mampu melembap dan mengukuhkan struktur kulit agar tahan sinaran UVA, UVS & InfraRed (IR). Benda ini penting, kena pakai hari-hari, kalau tak kulit muka kita kusam. Tak biasa kena biasakan memakainya. Kebanyakan krim yang terdapat dipasaran, lepas setengah jam kita pakai menyebabkan kulit kita berkilat, kadang kala berminyak. Tapi dengan memakai krim pelembab Safi Rania Gold menyebabkan kulit muka kita sentiasa lembab dan tidak berminyak, yang bestnya haruman krim ini rasa smooth sangat.

Teknologi BEETOX berfungsi seperti suntikan yang mendorong sel kulit memilih muda agar kulit kekal anjal dan tegang secara semulajadi. Diperkaya dengan Propolis + Bee Venom dan Nano Gold sebagai agen antipenuaan dan antibintik hitam.


Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFIMALAYSIA, laman instagram SAFI @safimalaysia dan saluran youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia.


Read More»

Sunday, 12 November 2017

When someone ask you, what your ambition?

Angan-angan terlalu tinggi, tapi kalau takde usaha tak guna juga kan?
.
.
.
.
.
Diam tak diam esok dah masuk minggu ke-8 aku jalani latihan industri, dan tahniah buat aku sendiri yang still tak mula buat report lagi. Bila tengah jalani latihan industri ini, baru aku mula terfikir bukan senang nak hidup lebih senang, kerja bagai nak gila untuk 30 hari untuk mendapatkan hasil yang kita nak. Jujur aku cakap, aku memang takde pengalaman langsung kerja office ini. Semua benda baru yang aku kena adapt. 

Pertama kali aku jejak office ini, aku suka! Aku manusia paling batak dan teruja bila jejak office. Mana tak batak kan, selalu tengok syarikat/ pejabat gah-gah dalam drama je, now kau jejak kaki sendiri. Gila tak teruja? Pekerja tak ramai mana pun masa aku masuk, total pekerja plus budak praktikal semua ada dalam 11 orang je masa tu. Sekarang dah 14 orang rasanya. hahaha..Aku manusia tak berapa nak alert benda-benda ini, yang aku tahu buat kerja apa yang orang suruh je dan pasti deliver apa yang dorang nak.

Bila geng aku takde dekat KL, aku rasa macam takde hiburan, dulu-dulu masa duduk rumah sewa sesama, dalam satu bilik kecik kami 4 orang duduk bergosip dalam bilik, ada je benda nak sembang, masing-masing tak menyabar nak habis belajar, tengah intern dilema nak cepat habis, bila intern sibuk cari kerja pula. Manusia memang tak rasa puas selagi ada je benda yang dia tak dapat kan? 

Masuk minggu kedua intern, salah seorang geng whatsapp aku. She ask me, Azwar what your ambition? Aku blur jap, asal tetiba dia tanya pula ni, aku balas aku takde cita-cita aku just nak jadi KAYA. Kalau aku cakap cita-cita aku nak jadi doktor, boleh ke? Dah terang lagi bersuluh aku amek kos marketing kot, takkan pula dapat duduk hospital pula kan? Pada aku, cita-cita tu dah tak relevan, apa yang ada depan mata tu grab jerlah, berlambak orang tak dapat kerja sekarang ni. Jangan cakap pada kanak-kanak yang baru nak membersar, karang terbatut tumbesarannya. 

Sungguhpun kami berempat tak duduk bersama lagi, aplikasi whatsapp menghubungkan kami. Aku lebih terbuka dengan dorang dan mak aku sendiri. Aku ni kadang lurus juga orangnya, kau kutuklah aku macam-macam dekat belakang geng aku kata aku jenis orang takde perasaan. Blur jap, but bila kau bagi aku task atau kerja aku nak buat betul-betul sampai aku rasa puas hatilah. Bila aku rasa lelah, aku call mak "Mak penat juga kerja office ni ya?", she just reply "Kau kata nak kaya, memanglah penat sikit". Aku tak pernah rasa jemu mahupun penat  dapat tuntut ilmu baru, bila aku praktikal macam-macam benda aku belajar terutama dalam kos Digital Marketing. Aku rasa penat bila kena berhadapan dengan orang-orang yang suka cakap negatif dekat telinga aku. Itu je, bila ada aura-aura negatif keliling kau mulalah kau jadi stress sendiri nak buat kerja. Mak always pesan, jangan lupa solat dan mengaji. Itu jerlah cara dapat sejukkan hati sendiri. Persetankan apa orang nak cakap apa..

p/s: Serius aku cakap, aku rindu gila nak blogging macam dulu dan nak join event sana sini sekitar KL macam dulu!


Read More»

Wednesday, 18 October 2017

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan Belaian Menawan Sepanjang Hari!

Salam to all readers,

Orang kata dengan pengambilan 8 hingga 10 gelas air sehari membolehkan badan kita mempunyai bekalan air yang mencukupi untuk berfungsi. Malangnya bukan semua orang sedar bahawa hanya dengan meminum air belum tentu cukup untuk meningkatkan penghidratan pada kulit. Kulit yang mengalami dehidrasi akan menjadi kusam dan boleh membawa kepada masalah kulit yang lain seperti kegatalan dan alahan.

Aku sendiri mengalami benda yang sama, dan aku rasa rata-rata kaum wanita baik bekerjaya mahupun suri rumah sering berhadapan dengan kerja-kerja mencuci atau yang terdedah pada persekitaran yang berhawa dingin, akan cenderung mengalami kulit kering. Penggunaan losyen tangan dan badan boleh mengekalkan hidrasi kulit, namun memerlukan pengaplikasian semula beberapa kali sehari agar kelembapan sepanjang hari.  

Nasib baik aku jumpa satu losyen ini yang dirumus khas untuk memberi kelembapan sepanjang hari. Tidak lain tidak bukan sudah semestinya produk Enchanteur. Aku geram betul, cepat sangat keluaran losyen baharu jenama ENchanteur ini keluar. Lepas satu-satu, yang penting semua produk jenama Enchanteur wangi-wangi baq hang!!


Losyen baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan yang dirumus khas dengan air mawar, ekstrak lily putih, dan minyak zaitun menawarkan losyen untuk wanita yang sibuk dengan tugasan, agar kulit mereka kekal lembap, muda dan berseri sepanjang hari hanya dengan penggunaan sekali dalam sehari. Air Mawar merupakan bahan semula jadi yang menyubur dan menghidratkan kulit. Ekstrak Lily Putih pula kaya dengan asid amino dan mineral manakala Minyak Zaitun pula sememangnya terbukti dengan manfaatnya dalam mengekalkan kecantikan kulit. Gabungan ketiga-tiga bahan semula jadi yang istimewa ini bekerja untuk meresap jauh ke dalam kulit agar dapat memelihara, melembap, dan menyuburkan kulit agar tangan dan badan kekal lembut, licin dan awet muda!


ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan menawarkan 3 variasi: Charming, Romantic, dan Alluring; memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari.

ENCHANTEUR Charming (direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated)

  • Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disuami dengan bauan halus nota Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna.
Tolong abaikan tangan aku yang besar k! Yang penting losyen ini wangi gila, dalam tiga-tiga jenis ini aku paling suka bau Enchanteur Romantic


ENCHANTEUR Romantic (dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan)

  • Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ROMANTIC ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini bagai menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan keajaiban. 

ENCHANTEUR Alluring (dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri) 

  • Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap  jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian.  


Kini, wanita sibuk di rumah mahupun di pejabat boleh menjaga kecantikan dan memanjakan diri sendiri dengan harga yang berpatutan. Rangkaian baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan dijual pada harga RM11.90 (termasuk 6% GST) setiap botol besaiz 220ml dan boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper, dan farmasi. Untuk maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR, sila layari laman sesawang www.enchanteur.com.my atau laman Facebook ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY


Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com