Wednesday, 18 October 2017

ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan Belaian Menawan Sepanjang Hari!

Salam to all readers,

Orang kata dengan pengambilan 8 hingga 10 gelas air sehari membolehkan badan kita mempunyai bekalan air yang mencukupi untuk berfungsi. Malangnya bukan semua orang sedar bahawa hanya dengan meminum air belum tentu cukup untuk meningkatkan penghidratan pada kulit. Kulit yang mengalami dehidrasi akan menjadi kusam dan boleh membawa kepada masalah kulit yang lain seperti kegatalan dan alahan.

Aku sendiri mengalami benda yang sama, dan aku rasa rata-rata kaum wanita baik bekerjaya mahupun suri rumah sering berhadapan dengan kerja-kerja mencuci atau yang terdedah pada persekitaran yang berhawa dingin, akan cenderung mengalami kulit kering. Penggunaan losyen tangan dan badan boleh mengekalkan hidrasi kulit, namun memerlukan pengaplikasian semula beberapa kali sehari agar kelembapan sepanjang hari.  

Nasib baik aku jumpa satu losyen ini yang dirumus khas untuk memberi kelembapan sepanjang hari. Tidak lain tidak bukan sudah semestinya produk Enchanteur. Aku geram betul, cepat sangat keluaran losyen baharu jenama ENchanteur ini keluar. Lepas satu-satu, yang penting semua produk jenama Enchanteur wangi-wangi baq hang!!


Losyen baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan yang dirumus khas dengan air mawar, ekstrak lily putih, dan minyak zaitun menawarkan losyen untuk wanita yang sibuk dengan tugasan, agar kulit mereka kekal lembap, muda dan berseri sepanjang hari hanya dengan penggunaan sekali dalam sehari. Air Mawar merupakan bahan semula jadi yang menyubur dan menghidratkan kulit. Ekstrak Lily Putih pula kaya dengan asid amino dan mineral manakala Minyak Zaitun pula sememangnya terbukti dengan manfaatnya dalam mengekalkan kecantikan kulit. Gabungan ketiga-tiga bahan semula jadi yang istimewa ini bekerja untuk meresap jauh ke dalam kulit agar dapat memelihara, melembap, dan menyuburkan kulit agar tangan dan badan kekal lembut, licin dan awet muda!


ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan menawarkan 3 variasi: Charming, Romantic, dan Alluring; memastikan kulit anda sentiasa lembut dan halus dengan kelembapan sehingga 24 jam serta wangian yang tahan sepanjang hari.

ENCHANTEUR Charming (direka untuk wanita yang sensual, elegan dan sofistikated)

  • Wangian yang sepadan dengan personaliti sofistikated, kewanitaan yang bergaya melalui gabungan eksotik Rose dan Muguet (Lily) yang diserlahkan dengan Citrus dan Aldehydes. Ia kemudian disuami dengan bauan halus nota Musk dan Cedarwood yang pasti melengkapkan gaya dalaman anda dengan sempurna.
Tolong abaikan tangan aku yang besar k! Yang penting losyen ini wangi gila, dalam tiga-tiga jenis ini aku paling suka bau Enchanteur Romantic


ENCHANTEUR Romantic (dicipta untuk membangkitkan keceriaan dan aura kewanitaan)

  • Aroma keceriaan yang terhasil dari aroma Mandarin yang menyegarkan, bunga Violet dan Galbanum yang menjadi simbolik permulaan sebuah cinta yang indah. Sama seperti cinta sejati yang tumbuh mewangi, haruman ROMANTIC ini berkembang mekar dengan Bulgarian Roses dan White Jasmine yang dicampur dengan wangian Mimosa dan Orange Flower. Tarikan aroma Sandalwood dan Vanilla yang berkekalan ini bagai menghimpun kesemua aroma ini di dalam sebuah simpulan ikatan cinta yang penuh dengan keajaiban. 

ENCHANTEUR Alluring (dicipta untuk gadis mempersona, penuh semangat & misteri) 

  • Haruman eksotik menggoda yang memberikan aura si gadis manis yang penuh misteri. Ia menggabungkan nota Bergamot dan Passion Fruit, meresap  jauh kedalam haruman Mawar dan Iris yang memukau, dihangatkan oleh aroma Vanila, Musk dan Vetiver- mencipta wangian tersendiri yang penuh dengan keberanian.  


Kini, wanita sibuk di rumah mahupun di pejabat boleh menjaga kecantikan dan memanjakan diri sendiri dengan harga yang berpatutan. Rangkaian baharu ENCHANTEUR 24H Moist Losyen Haruman Badan dijual pada harga RM11.90 (termasuk 6% GST) setiap botol besaiz 220ml dan boleh didapati di semua pasaraya utama, pasaraya hyper, dan farmasi. Untuk maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR, sila layari laman sesawang www.enchanteur.com.my atau laman Facebook ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY


Read More»

Sunday, 15 October 2017

Majlis Pelancaran Estetika Medispa Shah Alam

Salam to all readers,




2 minggu lepas aku turun Shah Alam memandangkan dah berjanji dengan member nak mengopi. Kalau ikutkan aku memang taknak pergi sebab susah nak dapatkan public transport, kalau ada LRT senang sikitlah. Aku pula memang tak berapa familiar sangat dengan area Shah Alam. Dek kerana dah lama tak berjumpa dan member pula beriya-iya ajak jumpa, ku turutkanlah jua permintaannya.

Nak dijadikan ceritakan, 2 3 hari sebelum nak jumpa tu aku whatsapp mak aku suruh tanya pada abang aku kalau-kalau dia free hujung minggu. Nak minta tolong dia hantarkan je, nanti balik aku pandai-pandailah order grab. Kalau mak aku tanyakan, abang aku okaylah sikit kalau aku tanya sendiri nanti macam-macam kena soal. Aku pula memang sukar dijangka, kalau aku nak aku akan buat sampai aku dapat, kalau aku menyampah, pandang pun aku tak ingin. Ibarat macam tulah.

Bila tiba hari nak jumpa tu, kira-kira pukul 11.00 pagi jugalah aku gerak dari rumah. Memandangkan abang aku pun ada hal waktu tu, terpaksalah dia hantar awal dekat Seksyen 14. Aku first time lepak kawasan tu cantik juga, area restoran Menate. Kebetulan waktu aku sampai tu, member aku tak sampai lagi. Jadi aku pusing-pusinglah area situ. Dalam pada pusing-pusing kawasan kedai tu nampak pula orang berkerumun dekat satu kedai ini. Ada khemah, siap belon lagi, aku pula jenis busybody pergilah mengintai apa benda orang duk berkerumun dekat kedai tu.

Sampai-sampai kedai tu, rupa-rupanya dorang tengah buat "MAJLIS PELANCARAN BUTIK KECANTIKAN ESTETIKA MEDISPA". Aku ada dengar-dengar juga butik kecantikan ini memang awesome, tapi tulah dorang punya cawangan jauh-jauh. Cawangan Shah Alam ini merupakan outlet terbaru dia dan merupakan outlet yang ke-7. 


Inilah dia staf-staf Estetika Medispa cawangan Shah Alam, cantik-cantikkan semua? 

Boleh pula aku lama-lama dekat butik ini, katanya Che Ta datang buat perasmian. Siapa taknak jumpa Che Ta kan? Kira-kira dalam pukul 12.30 tengahari Che Ta dengan suaminya Zain pun tiba, dorang datang bagi merasmikan majlis pembukaan butik kecantikan Estetika Medispa cawangan Shah Alam. Owner butik ini dengan Che Ta rupanya kawan. Dalam majlis tu, pakar-pakar kecantikan Estetika Medispa ada berkongsi serba sedikit cara penjagaan kulit wajah. Aku bab-bab nak cantik ini memang aku suka dengar.

                         
Tak memasal dapat jumpa Che Ta and Zain!

Semuanya berlaku secara kebetulan, kalau aku takde temujanji dengan member aku tu dan kebetulan member aku pula datang lambat rezeki akulah dapat join sekaki dalam majlis pelancara Estetika Medispa ini. Dalam majlis pelancaran ini juga, Che Ta sendiri turut berkongsi rahsia kecantikannya. Kalau nak keluar rumah hampir 15 min jugalah masa yang diambil untuk tacap muka. Kalau nak keluar rumah jangan sesekali lupa tempek sunblock, dan pelembab muka. Semua ini penting, tambah-tambah sekarang kita sering terdedah dengan cahaya matahari. 

Bertambah best lagi, dapat goodies beg dari Estetika Medispa Shah Alam. Lagi best, 20 orang terawal yang datang majlis pelancaran Estetika Medispa Shah Alam haritu berpeluang mendapatkan 1 FREE treatment beb. Akulah salah seorang bertuah tu juga. hahahah... Bagi yang tak dapat datang haritu, ada juga berita baik buat korang tau dimana sepanjang bulan Oktober ini Estetika Medispa Shah Alam ada buat harga promosi. Macam-macam treatment korang boleh dapatkan dengan harga runtuh!

Antara pakej yang ada macam dalam gambar ini. Boleh tengok sendiri! Lepas ini memang keraplah aku turun Shah Alam bila dah ada Estetika Medispa ini. Sungguhpun nak kata dekat tak dekat, bolehlah minta tolong abang aku hantar ke mari, sekali sekala nak manjakan diri. 

Event ini dah nak habis, kawan aku tu pun masih tak kunjung tiba. Dalam pukul 3 baru nampak bayang bakatnya, alasannya terlajak tidur. Nasib baiklah jugalah kawan ini datang lambat, dapat aku peluang menjengah ke pelancaran tersebut dan siap pakej makan tengahari lagi tu. Memang berbaloi! So, orang Shah Alam bolehlah datang serbu Estetika Medispa ini, sekali sekala manjakan diri apa salahnya. Yang nak cantik diri sendiri juga.

Thanks you for reading!

Read More»

Sunday, 8 October 2017

Dapatkan Vivo V7+ Pada Harga RM1,499 di Semua Cawangan Senheng Malaysia

Salam to all readers,


google
Siapa tak kenal dengan Senheng Electric Sdn. Bhd, selaku peneraju dalam perniagaan menjual alat elektrik dan elektronik terkemuka di Malaysia. Kini Senheng Electric telah menjalinkan kerjasamanya dengan Vivo Malaysia dalam memasarkan telefon pintar Vivo V7+. Melalui kerjasama ini peranti vivo V7+ kini boleh didapati di lebih 100 cawangan Senheng seluruh negara.

Menariknya, untuk setiap pembelian vivo v7+ di Senheng Malaysia, pelanggan berpeluang melakukan pembelian secara pembayaran penuh ataupun 24 bulan pembayaran dilakukan secara ansuran, penghantaran dilakukan di seluruh negara termasuk Sabah & Sarawak (penghantaran PERCUMA), pelanggan berpeluang menarima jaminan ekstra satu (1) tahun dengan keahlian PlusOne.

Manfaat khas di bawah skim keahlian PlusOne terbahagi kepada dua iaitu;
  • Melalui menyertai keahlian PlusOne pada harga serendah RM12, anda boleh menikmati jaminan 1 tahun di atas jaminan vivo apabila anda pre-order vivo V7+.
  • Manakala, bagi ahli sedia ada, anda perlu log masuk credential anda di senheng.com.my dan senq.com.my. Buat pembelian pre-order untuk melayakkan anda mendapatkan jaminan tambahan 1 tahun pada pembelian anda.
 Trade in Program Option
  • Hanya terpakai bagi pelanggan yang membuat pembelian di kedai-kedai Senheng. Pelanggan boleh berdagang dalam telefon lama mereka dan mendapatkan rebat untuk mengetuk harga telefon baru.
  • Untuk mengetahui maklumat terkini mengenai program perdagangan, sila layari http://www.senheng.com.my/trade-in-rebate.

Bukan itu sahaja, pelanggan juga berpeluang  mendapatkan "Free Backpack and Watson RM10 voucher" pada setiap pembelian telefon pintar vivo v7+ di Senheng Malaysia. 

Kelebihan Telefon Pintar Vivo V7+

Kini, telefon pintar siri Vivo yang terbaru ini direka khas bagi memenuhi citarasa golongan muda belia dimana Vivo V7+ hadir dengan 24MP, flash LED, paparan FULLVIEW, FACE BEAUTY, serta FACE BEAUTY FOR VIDEO call. Lepas ini, siapa yang beli telefon pinter vivo V7+ bolehlah selfie dengan penuh yakin!

Kamera depan 24MP dan algoritma fotografi pintar memberikan anda nafas baharu dimana ia membolehkan gambar diambil dengan lebih terang dan semula jadi, menyerlahkan selfie yang lebih sempurna.

Malah, telefon pintar vivo v7+ turut dilengkapi dengan Qualcomm octa-core CPU dan 4G BRAM bagi memastikan pelanggan berpuas hati mengunakannya. Sepertimana yang kita semua tahu, telefon pintar siri V sangat mementingkan kualiti audio, kini kita dapat melihat vivo v7+ telah dipertingkatkan lagi dengan cip audio AK4376A Hi-fi bagi menjamin pengalaman nikmati muzik luar biasa!

Bertambah menarik lagi, anda berpeluang menikmati pengalaman gaming yang lebih menyeronokkan, dengan adanyanya 84.4% nisbah skrin kepada bahagian badan dan bezel snipis 215mm yang secara tidak langsung dapat meningkatkan pengalaman visual anda sebagai pengguna vivo v7+.

google

Apa tunggu lagi, dapatkan Vivo V7+ pada harga RM1,499 di semua cawangan Senheng Malaysia sekarang!

Untuk maklumat lanjut anda boleh layari:

Read More»

Saturday, 7 October 2017

Food Review: The best Snowball Bingsoo at Avenue K, Kuala Lumpur

Salam to all readers,

Gara-gara Sufian Suhaimi dah bertunang dengan Elfira Loy semalam, harini aku membawa diri merawat luka dihati. Ecewahh.. Padahal si Sufian kenal kau pun tidak, perasan je lebih. Ditambah pula dengan member duduk whatsapp dalam group bagitau pian dah tunang, padahal aku bukan minat sangat pun dekat dia. Aku suka dengar lagu dia je.

Alhamdulillah, 2 minggu sudah jalani latihan industri, berbaki lagi 13 minggu. Tak sabar pula rasanya nak habis. Seminggu 6 hari kena kerja, masuk pukul 9, balik paling lewat pukul 6 setakat ini. Balik pengsan! hahaha.. Harini dapat balik awal, so dapatlah jalan-jalan pusing mall tadi. 

I whatsapp kak nina, makanan apa best makan petang-petang macam ini. Lama jugalah menanti dia reply, memandangkan dia dah balik hulu (line internet pun terbatas). So, dia suggest aku makan "Snowball Bingsoo". Aku pun tak pernah apakah binatang ni. Cuba google, ooo baru tahu, makanan "Real Korean Snow Desserts". 

Aku tak sure Cafe Snowball Bingsoo ini ada berapa cawangan dekat Malaysia, yang aku pergi ini outlet dekat Avenue K, Kuala Lumpur. Cafe dia lebih kurang style cafe starbuck, coffee bean, secret recipe pun ada juga. Aku suka element dan suasana dalam kedai ini, verstyle gitu, menjamu selera sambil mendengar alunan muzik kpop. Nama pun cafe korea kan, takkan nak pasang lagu hindustan pula kan?


google
Masuk-masuk je dalam cafe ini terus ambil order, baru ambil seat. Main menu di cafe ini sudah semestinya Snowball Bingsoo ini, akan tetapi ada juga menu lain untuk korang rasa seperti kek, maccarone, manggi samyang pedas tu pun ada kalau nak rasa. Tujuan utama aku datang cafe ini hanya nak mencuba "Real Korean Snowball Bingsoo" ini je pun, so aku ambil order untuk bingsoo ini je.

google

Snowball Bingsoo ini ada banyak jenis, kalau yang biasa around RM7. Manakala kalau nak yang topping oreo, strawberry, chocolate dan banyak lagi tu lain harga. Aku ambil perisa yang aku suka makan dan kena bajet dengan aku jerlah ya iaitu "Snowball Bingsoo Oreo" size medium RM10 sahaja! Size medium pun dah kenyang ini kan size large. 

Jom belanja gambar sikit "Real Korean Snowball Bingsoo Dessert".

Masa mula-mula makanan ini sampai dekat meja makan, rasa sayang gila nak makan. Cantik sangat bentuk dia, nampak macam snow betul tu. Pulun snap picture nak tempek dalam blog. Sedap ke rasanya? Off courselah sedap, kalau tak sedap aku minta balik duit dekat cashier tadi. hahaha.. Keenakkan snowball bingsoo ini sampai terucap. Baru sesuap, rasa nak suap banyak kali. Kesejukkan campur pula dengan keranggupan biskut oreo memang rasanya debaikkk!!

Tak boleh biarkan lama-lama nanti snowball bingsoo ini mulalah nak mencair, nama pun aiskrim. Bila dah masuk 2 3 suap, korang akan nampak serbuk-serbuk biskut oreo yang dihancurkan dekat dalam. Memang sedap gila rasanya! Bagi peminat tegar aiskrim, or suka nikmati menu dessert yang baru bolehlah singgah cafe Snowball Bingsoo ini, yang pasti korang puas hati punya! Keingininan nak datang lagi tu pun tinggi.

Bertambah seronok lagi, cafe ini provided "WIFI" lagi seronoklah aku berlama-lama di cafe ini. Benda tak best pula, apabila tempat duduk sangat-sangat terhad. Rata-rata yang datang cafe ini adalah pasangan couple, memandangkan aku lepak sorang, aku pun makanlah cecepat memandangkan ada pelanggan lain nak duduk. Nasib baik, aku sempat habiskan snowball bingsoo aku tadi.

google

 Belanja lagi...

Cafe Snowball Bingsoo
Menu: Snowball Bingsoo Oreo
Price: RM10 (medium)
Rate: 9/10

p/s: Mana lagi tempat makan best-best, kalau boleh suggest yang berdekatan dengan public transport seperti lrt, mrt, ktm and so on. 

Thanks you for reading!

Read More»

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com