Friday, 21 August 2015

Sunrise Breakfast Bowls

Salam to all readers,

Sarapan apa pagi ni? Apa yang anda teringin nak makan pagi ini, yang mudah dibuat dan tidak mengotorkan dapur. Pernah dengar tak, makanan roti cawan atau mangkuk? Aku sebenarnya nak share resepi for breakfast yang cukup simple. Semudah ABC penyediaannya. Resepi ini aku olah dari resepi Celina Master Chef.



Bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat Sunrise Breakfast Bowls:

Telur
Roti buku
Mentega
Tomato, Lada hitam, sosej, ayam (apa sahaja yang ingin diletak)
Sedikan mangkuk/mangkuk untuk buat cupcake

google

Cara-cara membuatnya:

1) Potong kulit roti mengkikut segi empat
2) Masukkan ia kedalam mangkuk bulat yang telah disapu mentega
3) Masukkan segala bahan seperti ayam, udang, sosej, tomato, lada hitam
4) Pecahkan telur lalu masukkanya ke dalam roti tersebut
5) Panaskannya ke dalam oven dalam masa 15 hingga 18 minit
6) Siap! Untuk dimakan

*kalau aku gunakan sahaja apa yang ada di dapur, tak payah ikut sangat resepinya.


Inilah hasil Sunrise Breakfast Bowls yang aku buat. Disebabkan malas nak potong kulit roti, rupanya kurang semengah sikitlah. Apa-apapun enak untuk dimakan. Selamat mencuba!

Thank you for reading!

15 comments:

  1. thanks for the share...boleh buat esok nie....blom ada menu utk breakfast...hehehe...

    ReplyDelete
  2. breakfast la benda paling senang sekali nak buat..hihihi

    ReplyDelete
  3. sedapnya sis ...

    *jemput singgah blog ya zianaeunos.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Masa diet rajin buat menu ni. Bestttt. Senang dan cepat.

    SEMBELIT? KE TOILET SEMINGGU SEKALI? Kami ada penyelesaiannya: MUDAHNYA KE TOILET

    ReplyDelete
  5. alahai sedapnye..boleh cuba ni.tq sb bagi idea ni

    ReplyDelete
  6. Pehhh. Ni balik Guelph nanti boleh cuba ni. Macam agak simple je nak buat.

    ReplyDelete
  7. sedapnyaa.. keras tak roti tu nanti??

    ReplyDelete
  8. walaupun xberapa semengah tapii sedap gak tu..nnt nak cuba lah.hehe

    ReplyDelete
  9. brilliantly delishhh.... sedapnyaa. cravingg:)

    ReplyDelete
  10. Senang je sebenarnye ye masak tu! hehehe nampak sedap sangat tuu boleh cuba. rajinlah awak masak. bagusss! :)

    ReplyDelete
  11. maincampak-campak je..dah jadi..ehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com