Thursday, 27 December 2012

Jati Diri ..

Di mana kedudukan jati diri kita ?
Jika ketika dahulu ..
Jubah , tudung panjang menjadi trend semasa ,
Cara pemakaian Waheeda Wasinni dan Wardina Saffiya...
Menjadi ikutan ,
Dari kecil hinggalah ke nenek-nenek ..

Kemudian ..
Muncul pula Mawi Worlds ,
Kepala licin ,
Jadi ikutan dan sebutan ..

Di celah-celah keriuhan Mawi Worlds ,
Timbul pula Yuna dengan aksi yang ringkas ,
Bahkan masing-masing sibuk mencari gitar ..
Untuk diusung ke sana ke mari ,
Walau suara indah khabar dari rupa ..

SHAHIR pula melangkah ke depan ,
Jadi tarikan dan rebutan ,
Masing-masing sibuk mencari peluang
mendakap gigi ,
Walau senget sedikit pun ,
Agar dapat tarikan ...

Entah ribut mana yang datang entah tsunami
yang mana tiba ...

MAHER ZAIN !!!
Tiba-tiba beraksi di pentas seni ..
Jadi idaman wanita-wanita masa kini ..

Kembar Mawi Worlds datang menjelma ,
Walaupun kecil ,
ligat beraksi di pentas seni ,
Itulah dia ..
UPIN & IPIN .. ( betul,betul,betul )



11 comments:

  1. haik ! upin ipin jugak keluarnye. tapi rasenye ade ke orang tiru upin ipin ? jadi trend upin ipin. heheh.

    ReplyDelete
  2. Andai isi di dalam teguh,datang la apa pun walau badai menimpa ia ttp teguh dan utuh..bukan rapuh..rapunya kita kerana tiada landasan yg kukuh..maka mudah rebah dan tersungkur..kita berpeluang untuk memilih,,cuma jangan tersalah membuat pilihan..

    ReplyDelete
  3. haha upin ipin ye. hehe nice entry ;)

    ReplyDelete
  4. betul! betul! betul!
    Maher Zain kita suka, Mawi kita suka, Syahir yg budak2 pun kita suka.. Suka tak bererti minat.. cuma suka lagu2 mereka..
    ~Tiru gaya saya katanya =)

    ReplyDelete
  5. Ehek! bila difikirkan balik pun betul jugak . Kihkih , tup tap tup terkeluar maher zain ...sekarang ni ramai pegang giutar masuk you tube sebab nak ikut jejak hot najwa -.-

    ReplyDelete
  6. upin ipin... betul betul betul... ^_^

    ReplyDelete
  7. jATI DIRI tu penting... tp ramai org melupakan adakala.

    ReplyDelete
  8. Yes , manusia zaman sekarang berubah mengikut arus masa . yang bertudung bahkan boleh menjadi liar & freehair . Nikan pulak yang dah memang macam tu . Gaya artis menjadi ikutan bukan lagi amalan & sunnah Rasulullah . Subhanallah , nilah dunia akhir zaman .

    ReplyDelete
  9. thanks join segmen entry terbaik..
    haha..best gak..teringat masa dolu-dolu..haha
    SENARAI ENTRY-ENTRY TERBAIK DARI BLOGGER#UPDATE(Klik Di Sini)

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com