Thursday, 24 August 2017

Review: b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask mampu mencerahkan kulit

Salam to all readers,

Minggu yang sibuk, macam-macam aktiviti kena buat dan ada yang perlu dihadiri. Menyebabkan badan terasa letih, muka pula dah macam belacan. Mana taknya, pergi kesana sini, terdedah dengan cahaya matahari, peluh pula menitik, muka berminyak, jerawat pula tumbuh. Memang harulah hidup! Walau macam mana sibuknya kita dengan rutin luar, rutin penjagaan kulit wajah janganlah diabaikan.

Tanpa membuang masa, aku nak perkenalkan satu produk ini, iaitu b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask


b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask dimana ia menggabungkan gelembung oxygen dan juga tepung beras untuk mencerah dan mencantikkan kulit wajah kita. Yang bestnya, dengan pemakaian b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask korang dapat rasainya sendiri dimana mask ala-ala krim yang dicalit dekat muka tersebut perlahan-lahan bertukar menjadi buih lembut. Fungsinya adalah untuk merendam kekotoran sementara manik lembut bewarna merah mencair secara perlahan atas tujuan menggelupaskan lembut kulit wajah kita. Kemudian, setelah bilas dengan air suam kulit terasa lebih lembut, licin dan cerah berseri.



Kelebihan b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask

[purifying + brightening + exfoliating]

Kalau nak tahu, b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask ini bukan sahaja mampu membersihkan wajah secara mendalam. Malah, ia turut membantu menanggalkan sel-sel kotoran degil khususnya dan secara tidak langsung akan mengelupaskan sisa-sisa kulit mati yang tidak diperlukan pada wajah. Hasilnya, kulit wajah lebih lembut dan cerah berseri dari biasa. Kalau kita rajin pakai + konsisten pula, Insyaallah kulit wajah kita lebih cerah berseri. Kalah, che ta!


Antara kandungan terbaik dalam 'b.liv Bubbly Bright Oxygenating Mask'

O2 Bubble (Purifying)
Inilah bahan utama yang terkandung dalam b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask. Dimana, O2 bubble ini mampu membantu membersihkan secara mendalam, sehingga menembusi kulit wajah untuk membersihkan pori tersumbat, 'kotoron', serpihan dan mengawal minyak yang berlebihan.

Rice Powder (Brightening)
Pernah dengar petua orang tua-tua, kalau nak muka cantik bilas muka dengan air beras. Sebab apa? Sebabnya, air rendaman beras tersebut mampu melembab dan mencerahkan kulit wajah, sama juga dengan kebaikan rice powder yang membantu meninggalkan kulit wajah lebih cerah, lembut, dan terpancar cahaya diwajah.

Red Soft Beads (Exfoliating)
Manik selulosa merah yang mencairkan membantu menggelupas permukaan sel kulit mati, hasilnya kulit wajah tampak lebih lembut, cerah berseri!

Cara Penggunaan b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask

1) Mula-mula ambil b.liv O2 Bubbly Oxygenating Mask ini menggunakan sudu yang disediakan di tangan.
2) Kemudian, sapu dan ratakan dimuka sambil urut muka perlahan-lahan. Sambil korang, urut itulah buih akan mula terbentuk.
3) Biarkan selama 5 hingga 10 minit.
4) Kemudian, lakukan urutan sekali lagi untuk pembersihan secara mendalam.
5) Bilas dengan air suam yang bersih, diteruskan dengan langkah-langkah penjagaan wajah korang yang sedia ada.

Feedback setelah Memakai b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask


See! Gambar sebelah kiri gambar sebelum pakai b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask. Muka kelihatan penat, mata sembab, kulit kusam, jerawat halus naik dengan jayanya dekat muka. Manakala, gambar sebelah kanan mewakili gambar setelah memakai b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask. Muka kelihatan lebih fresh, bertenaga, kulit lebih licin, dan cerah berseri. Bagi mereka, yang suka pakai mask macam aku, bolehlah cuba b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask ini. Tekstur dan penggunaannya sangat-sangat best! Paling best, masa krim tu perlahan-lahan bertukar menjadi bubbles, lalu acara pembersihan mula dilakukan. Seolah-olah muka kita kena vacuum. Kemudian, setelah bilas dengan air muka tampak lebih cerah dan licin. Nak oles mekap pun senang bila muka kita tak ada problem.

Nak lagi best, after menggunakan b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask, korang boleh cuba pakai nano bio-cellulose mask b.liv. b.liv Nano Bio-Cellulose Mask terdiri daripada 3 jenis iaitu b.liv Hydrate Away Moisturizing Bio-Cellulose Mask, b.liv Age Eraser Youth Preserving Bio- Cellulose Mask, dan juga b.liv Soothe Me Now Soothing Bio-Cellulose Mask.

Buat masa ini, aku dah cuba 1 jenis sahaja iaitu "b.liv Hydrate Away Moisturizing Bio-Cellulose Mask" dimana fungsinya untuk melembutkan kulit wajah dan mengembalikan seri wajah supaya tampak lebih cerah. Bila korang buka, jangan terkejut bila ada 3 lapisan sheet mask ini, korang hanya perlu pakai mask yang berada ditengah-tengah sahaja. Boleh pakai selama 15 hingga 20 minit sahaja. Lepas tu perlu ditanggalkan, nak kesan lebih baik kena pakai secara konsisten 2 atau 3 kali dalam seminggu. Yang pasti, kesan dia memang super duper WOW!

Bertambah seronok lagi mengenai "b.liv Hydrate Away Moisturizing Bio-Cellulose Mask":
Proven results after 2 hours of single use - skin hydration level increased by 15.6%
Proven results after 4 hours of single use- skin hydration level increased by 16.1%
*Result based on an independent clinical study, individual may vary.

Harga b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask 
Hanya RM99.00 / 50g

Manakala harga b.liv Nano Bio- Cellulose Mask
Hanya RM129.00 / 4keping
Tapi buat pembaca setia blog aku ini, berita gembira buat korang kalau nak dapatkan diskaun pembelian b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask. Korang hanya perlu masukkan code ini;

"MISSAZWAR25"

Untuk maklumat lanjut mengenai produk b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask boleh layari;
Twitter: https://twitter.com/blivskin
*b.liv produk boleh didapati di Sasa, major online stores (Hermo, Lazada, 11street, GEMFIVE)

Dah ramai yang mencuba produk b.liv O2 Bubbly Bright Oxygenating Mask ini. Anda bila lagi?

Thanks you for reading!

5 comments:

  1. wow..bestnya manjakan muka..:)

    ReplyDelete
  2. nampak menarik tapi mahal sangat bagi Hana. tunggu kerja dulu kot. sekarang ngah berjinak jinak dengan 10 steps K-skincare tu :)

    ReplyDelete
  3. memang terbaik produk nih, bagus kesegaran muka

    ReplyDelete
  4. mcm best jelah mask ni.. habis pakai yg lama boleh try 😊

    ReplyDelete
  5. Hello, hope boleh follow balik untuk lihat produk ekzema.Kalau boleh share kepada mereka yang ada masalah Ekzema. TQ.

    https://tipsrawateczema.blogspot.my/

    ReplyDelete

Assalamualaikum , terima kasih kerana berkongsi pendapat dan juga luahan rasa , moga memberi manfaat buat kepada kita semua .. !!

Copyright © Azwar Syuhada Made with ❤ by azhafizah.com